POD utsetter søknadsfristen til stillingen som IKT-direktør.
POD utsetter søknadsfristen til stillingen som IKT-direktør.

Søknadsfristen til stillingen som IKT-direktør utsatt igjen

- Forlengelse nummer to var primært på grunn av ferieavvikling hos både potensielle søkere og de som skal jobbe med rekrutteringen, sier fungerende seksjonssjef Cecilie Thommassen i POD.

Publisert

Nok en gang er søknadsfristen til stillingen som IKT-direktør i politiet utsatt.

Stillingen hadde opprinnelig søknadsfrist 17. juni, men så ble søknadsfristen utsatt til 6. juli. Nå er den igjen utsatt, denne gangen til 23. august.

- Grunnen til at søknadsfristen har blitt utsatt første gang, var et ønske om et bredere søkergrunnlag. Forlengelse nummer to var primært på grunn av ferieavvikling hos både potensielle søkere og de som skal jobbe med rekrutteringen, sier fungerende seksjonssjef Cecilie Thommassen i POD.

Da den opprinnelige søknadsfristen hadde gått ut i juni, hadde det kommet inn 17 søkere. Nå opplyser POD at det har kommet inn 43 søknader. Til sammenligning kom det inn totalt 77 søkere da den nyopprettede stillingen som IKT-direktør ble lyst ut i 2013.

Jobben gikk den gang til Cato Rindal, som gikk av i oktober i fjor, en uke før Riksrevisjonen rettet flengende kritikk mot politiets IKT-sikkerhet.

«Norges viktigste IKT-rolle»

I midten av juni kunne Digi.no fortelle at IKT-problemene igjen rammet politiet - en urovekkende gjentakende hendelse det siste året.

I august i fjor falt store deler av politiets IKT-systemer ned, i en hendelse som kunne ha fått alvorlige følger. I januar i år ble politiet igjen rammet av IKT-trøbbel, denne gangen flere ganger.

Det er kanskje derfor ikke så rart at Politidirektoratet (POD) omtaler den utlyste stillingen som IKT-direktør som «Norges viktigste IKT-rolle». Dette gjenspeiles også i lønnsnivået. Stillingen som IKT-direktør forespeiles en lønn opp mot 1,7 millioner kroner årlig, like mye som statsminister Erna Solberg.

I Dagbladet ble lønnsnivået sterkt kritisert av Ap-politiker Masud Gharahkhani.

- Annonsene viser lederlønnsgaloppen i staten, det er helt hinsides og går på tilliten løs, sa han til avisa.

- Må bidra til transformasjon av IKT

I stillingsannonsen skriver POD at de «søker en erfaren og faglig sterk IKT toppleder som kan bidra til nødvendig transformasjon av politiets IKT-miljøer. Dette innebærer etablering av ny IKT-styringsmodell, løfte IKT-virksomheten, styrke strategisk IKT-ledelse i politiets ledergruppe, drive modernisering av IKT-infrastruktur, levere digitaliseringsprosjekter, og etablere kontinuerlig utvikling som metode for forvaltning og videreutvikling» .

Videre kommer det frem at «politiet gjennomgår store endringer for å sikre at etaten har kompetanse og kapasitet til å forebygge og møte morgendagens kriminalitetsutfordringer. Ambisiøse mål for digitalisering og utvikling av fremtidsrettede IKT-løsninger vil være helt avgjørende for å lykkes med dette» .

Den nye polititoppen vil ha ansvar for ledelse, utvikling og endring av en organisasjon med nærmere 550 medarbeidere.

Powered by Labrador CMS