NY TILLIT: Håkon Skulstad går på et nytt seksårig åremål som assisterende politidirektør.

Skulstad fortsetter som assisterende politidirektør

Håkon Skulstad tar seks nye år som nestkommanderende i Politidirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Det ble klart i statsråd i dag.

– Dei første åra mine som assisterande politidirektør handla i stor grad om å gjennomføre og å få politireforma til å virke. Det har vore eit givande arbeid. Framover er det viktig at politiet svarer endå betre på forventningane til innbyggarane, spesielt innan digitalisering og digital kriminalitet. Det er eit arbeid eg brenn for. Politiet er inne i ei krevjande tid, med stramme budsjett og krav til mange viktige leveranser. Eg ser fram til å bidra i arbeidet som står framfor oss, sier Skulstad i en pressemelding på Politiet.no.

Skulstad har hatt stillingen som assisterende politidirektør siden 2017, og fikk ikke overraskende fornyet tillit.

Da søkerlista ble offentliggjort i januar, sto det kun to navn på lista: Skulstad og en 24 år gammel vekter fra Stord.

Skulstad ble utnevnt som assisterende politidirektør i 2017, etter å før ha vært prosjektleder for Prosjekt nye politidistrikter i Politidirektoratet.

59-åringen er utdannet polititjenestemann og jurist, og har tidligere vært assiterende Kripos-sjef, rektor på Politihøgskolen og politimester i Øst-Finnmark politidistrikt.

Politidirektør Benedicte Bjørnland er glad for at Skulstad fortsetter som hennes nestkommanderende.

– Skulstad er ein klok og reflektert mann, som har ei brei og unik erfaring frå ulike leiarstillingar i etaten. Perspektiva og kunnskapen hans om politiet, saman med ein vilje og evne til å sette innbyggarane i sentrum gjennom utvikling på digitaliseringssida, er noko eg set stor pris på, sier Bjørnland i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS