Lars Borge Blomquist tilbringer gjerne sommeren ved sjøen eller fjellet.

POLITISOMMER:

- Det ble stor pågang for nødpass da Spania åpnet. Den pågangen ble fort borte igjen da Spania igjen ble et rødt land

For Lars Borge Blomquist, leder for passavsnittet i Oslo politidistrikt, har årets høysesong vært helt annerledes enn tidligere år.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Lars Borge Blomquist

-kortLars Borge Blomquist er leder ved passavsnittet i Oslo politidistrikt.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

- Jeg er glad i å tilbringe ferien med familie og venner da gjerne ved sjøen eller på fjellet. Jeg prøver å ikke legge for mange planer, men heller se hvordan dagene utfolder seg og tar ting litt som det kommer. Da jeg bor i en leilighet i Oslo er det deilig å holde på ute og gjøre litt fysisk arbeid som for eksempel hagearbeid.

– Hvor reiser du på ferie?

- Sommeren er som regel delt mellom hytta til min svigerfamilie i Grimstad og min families Hytta i Valdres. Jeg er glad i å være ute så noen netter i telt pleier det også å bli. Vanligvis ville det også vært en tur til København under Jazz uka, men i år så utgikk det av åpenbare grunner.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

- Jeg har ofte mange planer som å være mindre på mobilen og trene mer, men dette faller fort bort. Jeg er opptatt av å kose meg i ferien så det blir mye grilling og avslapning.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

- Alle har godt av et avbrekk og få en pause fra den daglige tidsklemma. Selv merker jeg at det er utrolig god med ferie og bruker ofte litt tid på å komme i feriemodus, men når jeg først har fått feriefølelsen så klarer jeg å slappe skikkelig av. Ved å ta en god ferie får man ny energi man kan ta med seg tilbake på jobb.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

- Jeg holder det til et minimum, men logger på noen ganger for å holde meg oppdatert slik at jeg ikke havner for langt bakpå når jeg kommer tilbake.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

- Jeg liker jobben min så det skal godt å komme tilbake etter ferien. Etter noen uker med ferie har jeg fått ladet batteriene og er klar for å sette i gang med endringene som skjer på Pass og ID feltet denne høsten. Med innføring av nye nasjonale ID-kort kan vi møte på nye utfordringer som vi bør forberede oss godt på.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk)

- Det må være å lage god grillmat, reise på båttur på Sørlandskysten eller dra ut til badestedet Katten etter jobb og ta et forfriskende bad.

– I år er nordmenn blitt frarådet å feriere i utlandet, og mange ferierer dermed i eget land. Hvordan har denne sommeren vært på passavsnittet i Oslo, sammenlignet med tidligere år?

- Høysesongen til passavsnittet har vært totalt annerledes en hva den noen gang har vært før. På grunn av strengt smittevern ved utstedelse av pass har kapasiteten vært betydelig mindre, men pågangen av søkere har samtidig vært lav. Det blir spennende å se hvordan køene blir når alle de som normalt ville skaffet seg nytt pass i denne perioden bestemmer seg for å søke.

– Har dere merket økt pågang på passavsnittet etter at det ble åpnet for å dra til «grønne land» og slippe karantene ved hjemreise fra disse?

- Man merket raskt en økt pågang når man begynte å åpne for reiser til "grønne land". Det ble stor pågang for å få nødpass når Spania åpnet. Den samme pågangen ble fort borte igjen når Spania igjen ble et rødt land. Pågangen hos oss i tiden fremover vil nok i stor grad styres av hvor mange land det vil være mulig å reise til. Hvis det blir en økning av smitte i Europa til høsten vil vi nok igjen se en nedgang i henvendelser.

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her.

LES OGSÅ: Politisommer: Er opptatt av å ha en god dialog med både vinkraftutbyggerne og motstanderne

Powered by Labrador CMS