Oddbjørn Solheim liker å være aktiv i ferien.

POLITISOMMER

Er opptatt av å ha en god dialog med både vinkraftutbyggerne og motstanderne

Politistasjonssjef Oddbjørn Solheim i Ålesund har stor forståelse for at det er sterke følelser i sving om vindkraftutbyggingen på Haramsøya på Sunnmøre.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Oddbjørn Solheim, politistasjonssjef i Ålesund

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Etter en treningstur på morgenen, er jeg glad i en solseng og en god bok.

– Hvor reiser du på ferie?

– Jeg er glad i aktiv ferie, enten i inn eller utland. Tid på hytten er også obligatorisk.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

– Jevnlig trening og en god bok. Hører også gjerne på podcaster som tar opp forskjellige aktualiteter.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

– Jeg tror på at alle trenger å lade batterier, og ferie er en nødvendighet for å stå godt i den jobben vi har.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

– Jeg har blitt flinkere med årene å unngå det. Erfaringsmessig viser det seg at ingen er uunnværlig og er det noe spesielt, så ringer de.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

– Heldigvis så trives jeg veldig godt på jobb, og etter noen uker fri ser jeg frem til å komme på jobb igjen. Vi har spennende prosesser som venter på oss i høst og det gjelder jeg meg til å ta fatt i.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk)

– Jeg er så heldig å bo sammen med en aktiv dame, som er flink til å både finne nye turområder og som liker fysisk aktivitet. Etter en aktiv dag, er jeg glad i skalldyr og fisk, gjerne sammen med et glass hvitvin. Er litt «altetende» på musikk, men Coldplay er fortsatt en favoritt.

– Det har vært store protester i forbindelse med utbyggingen av vindkraftanlegget på Haramsøya, og det har blant annet vært utført skadeverk på anleggsutstyr på Haramsfjellet. Det har også vært uenighet om utbyggeren kan bruke fjellveien, og motstandere av utbyggingen har blokkert veien. Hvordan har det vært for politiet å på den ene siden la folk få markere sin motstand, mens det på den andre siden er politiets oppgave å sørge for at lovlig virksomhet ikke hindres?

– Jeg har stor forståelse for at det er sterke følelser i sving vedrørende vindturbiner på Haramsøya. Vi har vært opptatt av å ha god dialog med den «organiserte» motstanden og utbygger, noe som har gjort det mindre vanskelig å stå i det. På et tidspunkt så må politiet gripe inn for å sørge for at lovlig virksomhet ikke hindres og i det store og hele så har det gått rimelig greit så langt.

– I et leserinnlegg i Sunnmørsposten skrevet av deg og Ingar Bøen, politimester i Møre og Romsdal, skrev dere at det også er delte meninger innad i politiet om utbyggingen på Haramsøy, men at man som politifolk må skille mellom personlige oppfatninger og plikter som ansatte i politiet. Opplever dere at innbyggerne også klarer å skille mellom disse rollene?

– Vi registrerer et stort engasjement, spesielt på sosiale medier. Selv om mange gir uttrykk for at politiet har tatt «part» i vindkraftutbyggingen på Haramsøya, så opplever jeg at folk flest forstår politiets rolle. Det er opplagt at også våre ansatte har egne oppfatninger om vindkraftutbyggingen på Haramsøya, men det kan selvsagt ikke prege politiets rolle og ansvar i den konkrete sak.

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her.

Powered by Labrador CMS