Politimester Hans Vik under en pressekonferanse om skuddvekslingen i Stavanger.

Politimesteren: – Glad for at ingen av våre ble skadd

Politimester Hans Vik i Sør-Vest politidistrikt sier de nå benytter seg av hele verktøykassen for å gi politibetjentene som var involvert i skyteepisoden søndag kveld den oppfølgingen de trenger.

Publisert Sist oppdatert

På en pressekonferanse i dag, uttrykte politimesteren lettelse over at ingen polititjenestemenn ble alvorlig skadd under skuddramaet i Stavanger søndag, der en mann ble skutt og drept av politiet etter å ha tatt en bilfører som gissel.

– De folkene som var på dette oppdraget, har vært i en veldig skremmende og spesiell situasjon, helt øverst på skalaen. «Gisseldrama» er blitt brukt i media. Jeg tenker at det er en veldig treffende beskrivelse, sier Vik ifølge VG.

Politimesteren sier at politiet nå benytter seg av hele verktøykassen for å gi betjentene den oppfølgingen de trenger.

– Jeg er glad for at ingen av våre ble skadd, selv om det var nære på, sier politimesteren.

Skal ha det fint

En politibetjent ble skutt i brystet, men grunnet bruk av skuddsikker vest ble betjenten ikke skadd.

– Han skal etter det jeg vet, ha det fint, sier Vik på spørsmål fra NTB.

Politimesteren vil ikke svare på hvor mange politibetjenter som har vært involvert i saken. Han vil heller ikke si noe om hendelsesforløpet.

Blir ikke tatt ut av tjeneste

Sør-Vest politidistrikt har ikke planer om å ta politibetjentene som var involvert i skyteepisoden i Stavanger søndag, ut av tjeneste.

Politimesteren sier at politibetjentene dermed i teorien kan være tilbake på jobb allerede mandag kveld.

– Hvis vaktplanen tilsier det og de føler seg klare for det, så skal de det, sier han.

Før gisselsituasjonen hadde mannen som ble skutt, kollidert med en annen bil. Vik sier at det nå jobbes med å avklare hvem som skal etterforske denne delen av hendelsen.

Håper å få gjort avhør i dag

Spesialenheten for politisaker håper at de i løpet av dagen vil få gjennomført avhør av politibetjentene som var involvert i skuddvekslingen i Stavanger søndag kveld.

– Vi tar sikte på å gjennomføre avhør av politibetjentene i løpet av dagen. I tillegg har vi fått bistand fra Kripos til å gjennomføre åstedsundersøkelser. Hvor mange skudd som ble avfyrt, samt andre detaljer om hendelsesforløpet, er det for tidlig å si noe om, sier påtaleansvarlig Thomas Arntsen til NTB.

Han forteller videre at de har sendt flere etterforskere til Stavanger, etter at en mann søndag kveld ble skutt av politiet. 

Til TV 2 sier han at ingen så langt er siktet i saken.

Skjøt mot politiet

Hendelsen søndag oppsto etter at en mann kapret en bil og tvang sjåføren til å kjøre videre. Han hadde kort tid før dette vært involvert i en trafikkulykke.

– Politiet iverksatte umiddelbart søk etter mannen, og klokka 22.44 fikk vi melding om at vedkommende hadde tatt seg inn i en bil og tatt sjåføren av denne som gissel. Politiet sporet raskt opp bilen og fulgte etter den mot Stavanger. Mistenkte skjøt da ut av vinduet og mot politiet, sa operasjonsleder Victor Fenne-Jensen i Sørvest politidistrikt.

Powered by Labrador CMS