Bildet er et illustrasjonsfoto.
Bildet er et illustrasjonsfoto.

POLITIHUMOR:

Flatfyll og wienerpølser

Det var avgjørende for oppdraget at omgivelsene ikke oppfattet at vi var politi. Plutselig sa ekspeditøren bak disken høyt og entusiastisk: «Du er politi du!»

Publisert

Vinteren 1993 jobbet jeg på Sentrum Politistasjon. Et dagsett en søndagsmorgen kjørte jeg S-20, som var en maje oppsatt med tre mann. Jeg satt i baksetet på vår nye VW Transporter, og vi hadde blitt sendt til Bygdøy for å se etter en hensatt bil.

Siden jeg var forholdsvis avslappet til oppdragets alvorlighetsgrad, og avsindig trøtt, tillot jeg meg å senke meg henslengt ned på albuen i baksetet slik at jeg halvveis lå og satt der i baksetet. Det var intet menneske å se, og jeg mente jeg trygt kunne gjøre dette usett. Vi var jo på Bygdøy.

Jeg tok feil. Det var ett menneske som så meg. Og av alle mennesker i Norges land var det nettopp dette mennesket som jeg minst burde bli sett av.

Dette mennesket som nå gikk søndagstur i vinterkulda, iført blå nikkers, rød anorakk, rød Trysillue med ørelappene nede og muligens et aldri så lite nesedrypp, var politimester Willy Haugli.

Vi fant aldri den hensatte bilen, men på vei tilbake ble vi stoppet av politimesteren som kakket på ruta til piketten foran. Da denne sveivet ned ruta kom det høyt klart og rungende som en piskesnert:

«HAN DER FLATFYLLA BAKI! HAR DERE IKKE FÅTT KASTA UT HAN ENNÅ!?»

Siden dette er en kort historie, tillater jeg meg å komme med en tilleggshistorie.

Mange år senere jobbet jeg på en operativ avdeling som blant annet spanet og utførte pågripelser i sivil. Det var avgjørende for oppdraget vi nå var på at omgivelsene og den som skulle pågripes, ikke oppfattet at vi var politi.

Etter hvert befant vi oss inne på en bensinstasjon. Plutselig sa ekspeditøren bak disken høyt og entusiastisk:

«Du er politi du!»

«Hæ?»

«Jo, jeg jobba for cirka 15 år siden på Statoil-en i Schweigaardsgate. Jeg husker deg godt. Du kjøpte alltid så mange wienerpølser.»

Blåst altså! Av mitt eget begjær etter de lange brune tynne…

Les flere innlegg fra spalten Politihumor her.

LES OGSÅ: Doktor eller politi - eller begge deler?

Powered by Labrador CMS