Politihumor:

Da «The Famous Christmas Crew» knuste politistasjonen i Honningsvåg

På 1970-tallet var Honningsvåg en særdeles livlig plass med stor aktivitet innen fiskeri. Dette gjorde også at det var mye nyrike fiskere på byen av alle nasjonaliteter.

Publisert

Les flere innlegg fra spalten Politihumor her. På folkemunne fikk Honningsvåg med rette tilnavnet «Lille Chicago» på grunn av kriminaliteten som fulgte i kjølvannet.

I denne perioden hadde engelske trålere fra Hull og Grimsby Honningsvåg som sin andre hjemmehavn. Kafe Ritz – eller «Nøden» som alle kalte den – var en svært populær pub.

En kveld, kort tid før jul på slutten av 1970-tallet, var det noen engelske fiskere som hadde inntatt noe annet stimuli enn Mack-øl, og de ble avslørt av den søtlige røyken som omkranset bordet der de satt.

Resultatet var at tre av dem ble pågrepet av betjenter fra Honningsvåg politistasjon og satt i arresten. I og med at dette var rett før jul, var mannskapet av typen «Christmas crew», som betød at dette var folk som gjerne hadde problemer med å få seg hyre ellers i året, når skikkelige folk ønsket å jobbe.

Ikke lenge etter at de tre var satt i arresten, troppet mange av mannskapet opp på politistasjonen for å hente sine kamerater ut fra arresten. De tok ikke nei for et nei, og ville utfordre politifolkene på vakt. Det hele endte i et formidabelt slagsmål inne på politistasjonen. Stasjonen lå i andre etasje langs hovedgata, mens det på sjøsiden var hele tre etasjer ned til gateplan.

En av betjentene var av den svært røslige, sterke og handlekraftige typen. Han klarte å forsvare døra på gateplan lenge, før han måtte trekke seg tilbake til kontoret. Trålermannskapet fulgte etter, og inne på stasjonen brøt det ut et regelrett masseslagsmål der betjentene rett og slett slåss for livet.

Underveis i dette klarte en av betjentene å ringe til daværende politimester for å forklare situasjonen. Med det som i dag må betegnes som en imponerende handlekraft sa han til betjenten:

«Skyt én, statuer et eksempel!»

Fortvilet svarte betjenten:

«Det går ikke, de stenger for våpenskapet!»

Politimesteren repliserte da kjapt:

«Så kast en ut av vinduet, for faen!»

Samtalen ble avsluttet ved at betjenten fikk telefonledninga surret rundt halsen av en av fiskerne. Det hører med til historien at ingen ble kastet ut av vinduet, men mange var forslått - og kontoret rett og slett knust.

De tre arrestantene ble for øvrig heller ikke satt fri av The Christmas Crew. Arresten lå nemlig i et annet bygg enn politistasjonen.

Les flere innlegg fra spalten Politihumor her.

LES OGSÅ: Latterkrampe på feil sted

Powered by Labrador CMS