POLITIHUMOR:

Angrende synder

– Hvis jeg hadde visst at det var en tidligere politimann som eide dette bygget, hadde jeg aldri gjort noe tyveri her! sa han.

Publisert

Jeg er pensjonert politimann, og har blant annet jobbet som politi i Eidsvoll i over 20 år. Men denne historien viser at selv om man er pensjonert, kan man likevel få respekt for å ha vært politi.

Jeg eier en næringseiendom på Minnesund, som leies ut til forskjellige bedrifter. En av disse er et verksted. En dag jeg var på næringseiendommen kommer en av de som jobber på verkstedet, og sier at en kar i 30-årene hadde syklet rundt på området, og plutselig var en stor slagdrill borte. De var overbevist om at det var mannen i 30-årene som hadde stjålet den.

Jeg sa at de måtte ringe politiet, og de kom raskt til stedet. De fikk en beskrivelse av personen, og den var god, for det var mange som hadde sett ham. Politiet påtraff syklisten noen kilometer fra åstedet, og tok ham med seg tilbake til verkstedet. Der ble det bekreftet at dette var samme person som de mistenkte at hadde stjålet slagdrillen, men han hadde ikke noen slagdrill med seg.

Mens politiet snakket med vitnene, snakket jeg med syklisten. Jeg sa at jeg eide dette næringsbygget og jeg hadde vært politi her i 20 år. Jeg sa til ham at:

– Du har en dårlig sak. Jeg tenker de vil ta deg med og sette deg i kasjotten i Lillestrøm, og så vil de avhøre deg i morgen. Hvis jeg hadde vært deg ville jeg gått bort til politiet og tilstått, og levert tilbake tyvegodset. For hvis tyvegodset kommer tilbake og du har erkjent alt har de i grunn ikke så stor interesse av deg.

Mannen ble med politiet og viste dem stedet han hadde gjemt tjuvgodset. Så kom han bort til meg etterpå og takket meg for at jeg hadde rådet ham til å tilstå, og beklaget at han i det hele tatt hadde begått tyveriet.

– Hvis jeg hadde visst at det var en tidligere politimann som eide dette bygget, hadde jeg aldri gjort noe tyveri her! sa han.

Så så han på meg og spurte:

– Du har ikke en jobb til meg da?

Men da syntes jeg at grensa var nådd. Nå er det gått syv år, og vi har ikke hatt noen innbrudd siden. Så det er i hvert fall fint at tyvene har respekt for politiet etter at de har gått av med pensjon.

Les flere innlegg fra spalten Politihumor her.

LES OGSÅ: Da «The Famous Christmas Crew» knuste politistasjonen i Honningsvåg

Powered by Labrador CMS