TIDLIGERE VINNERE: Robin Schaefer (2015), Eva Ragde (2016), Asbjørn Rachlew (2017), Espen Molland (2018), Hans Roar Rasmussen (2019) og Inger-Lise Brøste (2020).

ÆRESPRISEN:

Nominer din kandidat til Politiforums Ærespris

Politiforums Ærespris skal deles ut for syvende gang. Her kan du nominere din kandidat.

Publisert Sist oppdatert

Politiforums Ærespris

  • Æresprisens formål er å hedre og løfte fram en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.
  • Vedkommende skal gjennom sine handlinger og/eller holdninger ha hatt særlig betydning for politiet og/eller publikum på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå.
  • Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som politiansatt.
  • Kun politiansatte eller tidligere politiansatte kan nomineres til Æresprisen.
  • Prisen består av en synlig hedersbevisning og et gavekort på 10.000 kroner.

For syvende år på rad deler Politiforum ut Æresprisen, og som vanlig trenger vi lesernes hjelp til å finne gode kandidater.

Æresprisen går til en enkeltperson - politiutdannet, sivilt ansatt eller jurist - som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.

Statuttene for Æresprisen kan du lese i sin helhet her.

– Politiforums Ærespris er ment som en anerkjennelse av godt politiarbeid, enten gjennom innsats under enkelthendelser eller langvarig engasjement i etaten. Vi vet at det finnes mange dyktige og engasjerte ansatte i politiet, men vet ikke hvem alle er. Derfor trenger vi din hjelp til å finne fram til de aller beste kandidatene. Jeg vil derfor oppfordre deg til å nominere en kollega du mener fortjener å bli hedret, sier Politiforums redaktør Erik Inderhaug.

Send inn din nominasjon i skjemaet nederst i saken!

I fjor kom det inn totalt 24 nominasjoner innen fristen, hvorav 17 gikk til menn og syv til kvinner. Selve prisen gikk til politioverbetjent Inger-Lise Brøste på Politihøgskolen (PHS).

– Vi skal nå dele ut Politiforums Ærespris for sjuende gang. Alle de seks første vinnerne er politiutdannede. Vi ønsker at Æresprisen skal gjenspeile mangfoldet i etaten, og vil derfor i år spesielt oppfordre våre lesere til å nominere gode kandidater med andre bakgrunner, sier Inderhaug.

For at juryen skal kunne gjøre en god vurdering av de nominerte, er det viktig at nominasjonen gir en god begrunnelse for hvorfor publikum mener vedkommende fortjener prisen.

Nominasjonen trenger ikke være lang, men bør fortelle hvem personen er og hvilken innsats han eller hun har gjort for å fortjene heder.

Siste mulighet til å sende inn din nominasjon er onsdag 8. desember. Når nominasjonsfristen har gått ut, vil juryen gå gjennom nominasjonene, og velge ut fem favoritter. Disse vil bli presentert i vår desemberutgave og på Politiforum.no.

Powered by Labrador CMS