Tone Vangen er ny beredskapsdirektør i POD

Hun blir ny beredskapsdirektør

Tone Vangen er fast ansatt som beredskapsdirektør i Politidirektoratet, og tar over etter Knut Smedsrud.

Publisert

19 personer sendte inn søknad til jobben som beredskapsdirektør i Politidirektoratet, da stillingen ble utlyst tidligere i år. Nå er det klart at det blir Tone Vangen som blir ny PODs nye beredskapsdirektør.

Hun har vært i stillingen i nesten et år, etter at hun ble innbeordret da tidligere beredskapsdirektør Knut Smedsrud tok permisjon. Smedsrud sa opp stillingen tidligere i år.

Vangen har jobbet i politiet siden 1993, og har vært politimester i to runder. Vangen har tidligere vært politimester i Salten fra 2005 til 2011 og politimester i Nordland fra 2016. Som politimester i Nordland har hun også vært ansvarlig for Hovedredningssentralen i Nord Norge.

– Det siste året har jeg fått erfare hva slags ansvar og oppgaver som følger med stillingen som beredskapsdirektør. Spesielt har det vært givende å være så tett på arbeidet som etaten har utført i forbindelsen med pandemien, og å se hvordan etaten løfter sammen når de står overfor slike prøvelser. Jeg gleder meg til å fortsette å bidra inn i politiets viktige arbeid, og til å fortsette å videreutvikle det gode samarbeidet med medarbeidere i POD, etaten i stort, og andre viktige samvirkeaktører, sier Vangen, i en pressemelding.

Politidirektør Benedicte Bjørnland uttaler at hun er svært glad for at Vangen har takket ja til å fortsette i stillingen som beredskapsdirektør.

– Hun har lang og relevant erfaring fra beredskap og krisehåndtering, både i kraft av å være leder av Hovedredningssentralen i Nord-Norge, rollen som politimester i Nordland og ikke minst fra perioden som fungerende beredskapsdirektør i Politidirektoratet (POD), sier Bjørnland, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Disse vil bli beredskapsdirektør

Powered by Labrador CMS