Politistudent Ole Martinus Berg kombinerer hobbyen som bassist og låtskriver med politistudiet.
Politistudent Ole Martinus Berg kombinerer hobbyen som bassist og låtskriver med politistudiet.

Politistudent på dagtid – bassist og låtskriver på kveldstid

– Under praksisen jobber jeg turnus, så jeg reiser til Oslo for å øve med bandet når jeg har mulighet, sier politistudent og låtskriver Ole Martinus Berg.

Publisert

Allerede fra barnsbein av fattet politistudent Ole Martinus Berg (23) interesse for musikk.

– Jeg begynte å spille i band i femte klasse på barneskolen, og vi spilte både i skolesammenheng og i Byneset spellemannslag, sier han.

Men det var ikke før Berg, som er født og oppvokst på Byneset rett utenfor Trondheim, tok et år på Musikkfolkehøgskolen Viken, at han ble solgt til musikken. Her lærte han både å skrive egne sanger og spille bass. I tillegg møtte Berg fem andre musikkinteresserte, som sammen dannet bandet Blowaway.

Det Oslo-baserte rockebandet spiller sanger med sterk referanse til både 60- og 70-tallet, og de siste årene har de sluppet flere sanger på ulike streaming-plattformer, inspirert av særlig The Beatles, The Doors og Led Zeppelin.

Berg har ingen problemer med å kombinere studiene med artisttilværelsen.

– Det går greit. Dette året er jeg B2- student, og er utplassert ved politistasjonen i Grimstad. Under praksisen jobber jeg turnus, så jeg reiser til Oslo for å øve med bandet når jeg har mulighet, sier han.

Glad i folk

Politistudenten legger til at musikken er en hobby.

– Egentlig hadde jeg tenkt å bli kjemiingeniør, og startet på et årsstudium i kjemi etter folkehøgskolen. Jeg kjente at det var litt kjedeligere enn jeg hadde tenkt, og det var mye lesing. Ved jul ble bøkene veldig tykke og forelesningssalene veldig store, og da sto valget mellom musikken eller å bli politi, sier han.

Berg endte istedenfor opp på Politihøgskolen (PHS).

– Det er litt enklere å livnære seg som politiet enn av frilansyrket. Jeg er glad i folk og spenning, og politiyrket virker veldig variert og med ulike arbeidsoppgaver fra dag til dag, fortsetter han.

– Ser du noen fordeler av å dra med seg musikken inn i politiet?

– Det er to ganske forskjellige kulturer. Jeg vil si at jeg får muligheten til å ta med meg det beste fra begge verdener. Også kan jeg ta med meg litt kreativitet og åpenhet inn i politiyrket fra musikkmiljøet, forteller Berg.

Vil kombinere interessene

Når han er ferdig på PHS, er det de operative oppdragene som lokker og som han vil jobbe med.

– Jeg synes det virker veldig interessant å være innsatsleder, men jeg har også lyst å jobbe med musikk resten av livet. Så jeg skal gjøre så godt jeg kan for å kombinere de to tingene, sier han.

I mars holdt bandet sin aller første konsert i Oslo, på utestedet Uhørt. Hit kom det nær 90 publikummere. Det ga mersmak.

– Det var over all forventing. Jeg har lyst til å spille flere konserter. Det er kjempeartig, og det morsomste jeg har gjort. Nå holder vi på å maile med ulike utesteder i Oslo, og er vi heldig så får vi gig allerede til sommeren. Hvis ikke håper jeg vi får spille mer til neste år, avslutter Berg.

LES OGSÅ: Poenggrensen for å komme inn på Politihøgskolen øker for andre år på rad

Powered by Labrador CMS