Poenggrensen for å komme inn på Politihøgskolen øker for andre år på rad

Studiestedet i Bodø er mest populært.

Publisert Sist oppdatert

Ved opptaket til bachelorutdanningen ved Politihøgskolen, har poenggrensene økt ved alle de tre studiestedene. Alle de tre studiestedene opplevde også økning i poenggrensen i fjor.

Den største økningen i år er ved studiestedet i Bodø, som har gått opp 2 poeng. I Stavern har poenggrensen økt med 1,6 poeng, og i Oslo har den økt med 1,5 poeng. Politihøgskolen skriver i en pressemelding at dette er første gang poenggrensen er over 50 ved alle de tre studiestedene.

Fakta

Oslo: Poenggrense på 56,5. Dette er en økning på 1,5 poeng fra fjoråret.

Stavern: Poenggrense på 53,3. Dette er en økning på 1,6 poeng fra fjoråret.

Bodø: Poenggrense på 51,8. Dette er en økning på to poeng siden i fjor.

I fjor ble økningen i poenggrensen blant annet satt i sammenheng med at det ble færre studieplasser, da Politihøgskolen gikk fra 550 studieplasser til 400 studieplasser. I år er antall studieplasser likt som året før.

- Høye poenggrenser er gjerne et uttrykk for at en utdanning er populær. Søkertallene ved søknadsfrist i år viste en økning på nesten 24 prosent sammenlignet med i fjor, så vi hadde en viss forventning om at dette ville komme til uttrykk i poenggrensene, sier fungerende seksjonsleder Linn Hege Lauvset, i en pressemelding.

- De fleste som søker opptak til politiutdanningen søker ved alle våre tre studiesteder. I år så vi at en høyere andel enn tidligere hadde Bodø som sitt førstevalg, og dette er nok med på å forklare at poenggrensene øker mest der i år, sier Lauvset.

Til sammen søkte 4284 personer om å komme inn på Politihøgskolens bachelorutdanning. Etter at søkerne hadde gått gjennom godkjenning av alle opptakskrav og blitt funnet egnet til politiutdanningen, satt Politihøgskolen igjen med 591 kvalifiserte søkere til de 400 studieplassene.

Av de 400 studieplassene er 96 studieplasser fordelt til Oslo, 160 studieplasser er fordelt til Stavern og Bodø har 144 studieplasser.

LES OGSÅ: Manglende fokus på operative krav ved opptaket til Politihøgskolen

Powered by Labrador CMS