For å kunne ha hele klassen til stede samtidig, og samtidig følge enmetersregelen, har politistudentene i bOdø innlosjert seg i Hunstad kirke.
For å kunne ha hele klassen til stede samtidig, og samtidig følge enmetersregelen, har politistudentene i bOdø innlosjert seg i Hunstad kirke.

Koronautfordring løst: Her har politistudentene undervisning i kirken

Da Politihøgskolen i Bodø ikke hadde plass til hele klasser og å samtidig følge enmetersregelen, kom en uvanlig løsning på bordet.

Publisert Sist oppdatert

På grunn av koronasituasjonen har myndighetene kommet med retningslinjer som sier at man skal holde en meters avstand til andre. Men dette viste seg å bli en utfordring for Politihøgskolens avdeling i Bodø, hvor det bare var to rom hvor det var mulig å ha en hel klasse til stede samtidig, og fortsatt holde enmetersregelen.

Løsningen ble Hunstad kirke.

Dermed har politistudentene fra første og tredje studieår undervisning selve kirkerommet.

Johnny Steinbakk, avdelingsleder for Politihøgskolen i Bodø, mener dette ble en god løsning for å samle hele kullet samtidig.

- Vi har delt klassene inn i kohorter, eller basisgrupper som vi kaller det. Vi har en meter mellom hver av studentene, og vi prøver å ha to meter mellom kohortene. Det gjør det enklere både med tanke på smittevern, og eventuell smittesporing. Vi har også satt frem rensemiddel for å rengjøre overflater, og antibac, sier Steinbakk, til Politiforum.

- Glad vi kan bruke kirken

Han forklarer at det kun er to auditorier på Politihøgskolen i Bodø, som har plass til en hel klasse samtidig når man også skal følge enmetersregelen.

- Ellers må vi dele klasser eller ha klassen i to klasserom, og streame undervisningen mellom klasserommene. Det er en mulig løsning, men det er ikke den beste løsningen, sier Steinbakk.

- Vi er veldig glad for at vi får lov til å bruke kirken. Dette er en moderne kirke som egner seg bra til slike arrangement, sier han.

Jørgen Rugelsjøen Wikdahl, B3-student ved Politihøgskolen, synes det er en grei løsning, når sitasjonen er som den er.

- Vi har ikke pulter, så det er ikke ideelt. Men med tanke på situasjonen her, må man vise forståelse for at de må gjøre ting på andre måter. Alternativet hadde kanskje vært at alle måtte være hjemme, og jeg mener vi får mer utbytte av undervisningen av å være til stede, sier Wikdahl.

LES OGSÅ: Fysiske opptakskrav ved PHS avlyst: - Mistenker at det er et ledd i å fase ut fysiske tester i opptaket

Nye oppgaver for kirkeansatte

Sogneprest Reiulf Pedersen synes det er hyggelig at kirken er fylt opp med politistudenter. Nå har de leid ut kirkerommet til Politihøgskolen fram til september.

- Det er veldig hyggelige folk og veldig ryddige forhold, så det er ikke noe problem. Vi er ikke redde for tingene våre på kontoret, for å si det sånn, ler han.

Fordi det stilles ekstra krav til utleiere på grunn av koronasituasjonen, har de ansatte i kirken også fått noen nye oppgaver.

- Nettop på grunn av korona stilles det ekstra krav til oss som utleier. Når studentene har pauser og sånt må vi i staben blant annet vaske toaletter og etterfylle såpe. Vi har ikke vaskepersonell, så her må både organist og sogneprest, og hele staben trå til, sier han.

- Vi har lov til å ha 200 personer i kirkerommet. Vi har målt opp og plassert stoler. Det er en moderne kirke med god lufting og et stort, fint kirkerom. Så det egner seg, sier sognepresten.

LES OGSÅ: Studiestart ved PHS i Oslo: - Det ble betydelig færre