Seremoni ved PHS i Stavern.
Seremoni ved PHS i Stavern.

Årets beste politistudent gikk i Stavern

Martin Dahl Myrberg ved PHS i Stavern mottok prisen for beste politistudent. Han mener det viktigste er å ha en balanse mellom skolearbeid og fritid.

Publisert

Martin Dahl Myrberg (23) fra Stavern ble årets beste politistudent på alle de tre studiestedene til PHS. Han gikk ut med fem A-er og fire B-er, og et tallsnitt på 4,67.

- Jeg fikk A i fagene som hadde mest poeng, og da ble dette veid tyngre. Jeg har vært veldig bevisst på å gjøre det bra på skolen, men også at det ikke skulle gå utover andre ting. Jeg har deltidsjobb og spiller fotball, og var opptatt av å få tid til det også. Jeg har nok strukturert tiden godt, og jobbet effektivt i de timene jeg jobber med skole, sier Myrberg, som ikke ønsker å stå frem med bilde.

Her deles prisen for beste student ut.
Her deles prisen for beste student ut.

Under uteksamineringen fra Politihøgskolen 16. juni, ble han tildelt prisen for Beste student. Han legger til at det ikke var et mål for ham å vinne prisen, men at alle fagene har vært interessante, og at arbeidsgleden dermed har kommet av seg selv.

- Min motivasjon har vært å kunne faget godt, for det hjelper meg når jeg skal ut i arbeidslivet. Det å få gode karakterer har i seg selv ikke vært motivasjonen, men at jeg føler at jeg er trygg på faget og det jeg skal kunne, sier han.

Myrberg legger til at det å være politistudent under koronapandemien har vært kjedelig. Det har vært mye hjemmeskole.

- Jeg er mye mer glad i fysiske timer hvor man kan diskutere med medelever og stille lærere spørsmål. Det er vanskeligere å motivere seg når vi bare sitter hjemme og pugger, men i tredjeklasse følte jeg at vi kom tilbake til normalen. Lærerne har vært flinke til å prøve å tilpasse undervisningen så godt som mulig, men det var godt å kunne skrote koronatiltakene og komme tilbake til normalen igjen i tredjeklasse, sier Myrberg.

- Hvilket råd vil du gi til politistudenter?

- Det å få gode karakterer i seg selv er ikke målet. Du må gjøre så mye at du føler du har kontroll på faget og jobbe godt med det. Jeg vil anbefale at man setter av tid til skole, men passer på at man også har kontakt med venner. Selv om jeg har vært heldig og fått gode karakterer, er det viktig at man har en balanse. Det er et praktisk yrke, og du må kunne anvende det også. Da hjelper det ikke å bare ha nesa ned i en bok, sier han.

LES OGSÅ: Her får Oslo-studentene sitt vitnemål

Powered by Labrador CMS