Jubelen var stor etter at vitnemålet var utdelt.

PHS-avslutningen 2022

Her får Oslo-studentene sitt vitnemål

Fredag kunne avgangskullet ved PHS i Oslo kalle seg politi etter tre skoleår som tidvis ble preget av pandemi.

Et nytt kull ved PHS fikk i dag utdelt vitnemål. I Oslo rådhus var det høytidelig stemning og flere taler som understrekte hvor viktig det er at de nye politibetjentene tar vare på tilliten politiet har i samfunnet i Norge.

Vitnemålsutdelingen for Bodø foregikk også fredag, mens Stavern hadde utdeling dagen før.

På rekke og rad: Her får stolte politistudenter utdelt sitt vitnemål.

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV), holdt tale og understreket viktigheten av et kompetent politi for å kunne løse oppgaven med å forebygge kriminalitet.

Hun trakk også frem Salto-samarbeidet som et eksempel på hvordan kommunen samarbeider med politiet om å løse oppgaver.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) var også tilstede og roste studentene for hvordan de hadde taklet koronapandemien. Pandemien gjorde også at politiet på kort varsel måtte møte nye utfordringer, fortsatte hun.

– Pandemien har vist at politiet har god omstillingsevne. Det er jeg glad for å se.

Justisministeren talte for studentene.

Videre nevnte hun at flere studieplasser skal imøtekomme et behov for flere politiutdannede i fremtiden. Jobbmulighetene kommer derfor til å være gode mener hun. Samtidig fortalte hun om en politisk forpliktelse til å jobbe for at det blir flere faste politistillinger.

Politidirektør Benedicte Bjørnland.

Videre ble det informert om at prisen for "beste student" gikk til en politistudent i Stavern i år, før "studentmiljøprisen" ble delt ut. I år var det to studenter som fikk prisen sammen for deres arbeid med å fremme et godt studentmiljø.

Studentmiljøprisen deles ut.

Før utdelingen i Oslo Rådhus startet seremonien tidligere på dagen ved oppstilling av studentene på PHS ved Majorstua i Oslo.

Temasangen til Olsenbanden-filmene satte i gang seremonien.

En stekende sol gjorde at Oslo politiorkester måtte hoppe over en sang og gå rett til fanfare før rektor Nina Skarpenes talte foran de ferske politibetjentene, og roste de for å være fleksible under en studietid preget av pandemi.

– Nå er dere her og om noen få timer er dere politi, da er dere ikke studenter lenger, sa hun før det ble lagt ned en krans til minne om de tjenestemenn som falt under krigen.

Rektor Nina Skarpenes foran de oppstilte politistudentene.

– Vi har utdannet dere til å forsvare menneskerettighetene fortsatte hun, og fortalte at kransen er ekstra viktig i år.

Videre ble både en idrettspris delt ut til Hedvig Hovie og Didrik Wie Soltveit, etterfulgt av Studentprisen som var stemt frem av studentene selv.

Rundt studentene var familiemedlemmer, kjærester og venner samlet. Det kunne høres at noen syntes synd på studentene som måtte stå i stekende sol i sort uniform. Flere valgte å forsyne seg av vannet som stod utplassert.

En stekende sol og varme gjorde at programmet måtte gjennomføres hurtigere enn planlagt.
Powered by Labrador CMS