Her settes den splitter nye politibåten på vannet i Oslofjorden. Som en julegave ble den pakket ut og satt forsiktig på vannet.

Sjøsatte Oslos nye politibåt

Sjøtjenesten i Oslo politidistrikt fikk tatt den nye båten med på en jomfrutur i Oslofjorden onsdag.

Publisert Sist oppdatert

- Den nye politibåten er med å styrke den totale beredskapen, slår politioverbetjent Eigil Haugen ved Sjøtjenesten i Oslo politidistrikt fast til politiets hjemmesider.

Båten er av typen Marell M12 RIB, en 13 meter lang tjenestebåt utstyrt med to kraftige utenbordsmotorer.

Det svenske selskapet Marell annonserte i sommer at de kom til å levere fem nye båter til politiet. Båtene skal være raske i vannet under patruljering og under pågående oppdrag.

Båtene vil ifølge produsenten leveres i løpet av tredje kvartal i 2022 og første kvartal av 2023. Politibåten som i dag ble sjøsatt er den andre av typen som er levert.

PFT I SPISSEN: Roar Vagli og Bernt Martin Vestlund i Politiets Fellestjenester (PFT) har vært sentrale i jobben med å anskaffe de nye politibåtene. Vagli er fagansvarlig ved transportmidler og Vestlund er anskaffelsesleder på avdeling for anskaffelser og juridisk.

Skal redusere politiets responstid

Anskaffelsen av båtene har foregått over flere år. Politiets Fellestjenester (PFT) trekker frem at en stor fordel med de nye politibåtene er at det bidrar til en standardisering av sjøtjenesten over hele landet.

Marell M12 RIB har en lukket kabin med plass til ti personer og kan i tillegg til ordinær patruljering og kontrollvirksomhet benyttes til transport, søk og redning. I tillegg har politibåten god rekkevidde og høyt fartspotensial.

Båtfører ved Sjøtjenesten i Oslo politidistrikt, Terje Løvold, sier til politiet.no at utstyret er halve jobben.

- Denne nye politibåten er et verktøy som reduserer vår responstid – og det er det som kan gjøre forskjellen når det gjelder, sier han.

Dette er den andre politibåten av denne typen som er levert til politiet. I september ble den første båten levert til Agder politidistrikt, og før båtsesongen er i gang i 2023 skal totalt fem slik båter være levert til politiet.

De tre gjenværende båtene skal leveres til Sør-Øst, Sør-Vest og Vest politidistrikt på nyåret. En sjette båt er planlagt levert til Nordland politidistrikt i slutten av juni 2023.


Powered by Labrador CMS