Slik vil politiets nye båter se ut

Anskaffelse av politibåter:

Her er politiets nye båter

Båtprodusenten Marell er tildelt kontrakt for å anskaffe politiet fem nye M12-ribber. - Kontrakten omfatter levering av fem båter til politiet i løpet av ett år, samt en opsjon for kjøp av ytterligere fire båter innen utgangen av 2026, ifølge PFT.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske selskapet Marell skriver i en pressemelding at de fem båtene kommer til å være raske i vannet under patruljering og under pågående oppdrag. Båtene vil ifølge produsenten leveres i løpet av tredje kvartal i 2022 og første kvartal av 2023.

Båtene vil ifølge produsenten gå raskt i vannet.

Båtene vil tildeles fem forskjellige steder i Sør-Norge. Båtmodellen M12 RIB er den nyeste båtmodellen produsert av Marell.

Saken ble først omtalt i Dagens Industri.

- Prestisjefylt prosjekt

Produsenten skriver videre i pressemeldingen at båtmodellen er designet for å kunne kjøre i høy hastighet, og er laget av lette og sterke materialer som aluminium. Båten er laget slik at den som kjører den vil kunne se 360 grader rundt seg uansett fart og forhold.

- Med Marell M12 RIB introduserer vi en ny patruljebåt til kunder innen rettshåndhevelse rundt om i verden. Vi er glade for å jobbe i et tett samarbeid med det norske politiet under dette prestisjefylte prosjektet, sier Patrik Söderholm, grunnlegger og CEO i Marell Boats.

Ifølge produsenten vil føreren av båten kunne se 360 grader rundt seg uansett fart.

I 2021 ble det kjent at Politiets Fellestjenester var i gang med en markedsundersøkelse, før de ville legge ut en konkurranse for anskaffelse av politibåter. Det var første gang politiet sentraliserte kjøp av politibåter, i en rammeavtale med et slikt omfang.

Disse politidistriktene får båter først

Anita Arvesen, seksjonsleder for politispesifikke anskaffelser i PFT, skriver i en epost at de nye båtene oppfyller alle minstekrav satt i konkurransen. I tillegg oppfyller de preferansene på en god måte, mener hun. Anskaffelsen er gjennomført som en konkurranse med forhandling.

- Det har vært en ryddig og god prosess, sier hun.

- De nye politibåtene vil danne grunnlaget for en fremtidig enhetlig sjøtjeneste i norsk politi. De har god rekkevidde og høyt fartspotensial, og i tillegg til ordinær patruljering og kontrollvirksomhet kan de også benyttes til transport, søk og redning.

Arvesen skriver at det er Agder politidistrikt og Oslo politidistrikt som vil få levert båter først, og den første båten er forventet levert i månedsskiftet august/september. Politidistriktene Sør-Øst, Sør-Vest og Vest får båter levert innen utgangen av mars 2023, og alle båtene er operative til sesongen 2023.

Agder politidistrikt får sammen med Oslo politidistrikt levert båter først.

- Hva vil det koste å produsere disse båtene?

- Kontrakten omfatter levering av fem båter til politiet i løpet av ett år, samt en opsjon for kjøp av ytterligere fire båter innen utgangen av 2026, og har et totalt økonomisk omfang inkludert opsjoner på 70 millioner kr.

Powered by Labrador CMS