PF-lederen reagerer: – Arrogant

SØRUMSAND (Politiforum): Leder for Politiets Fellesforbund Unn Alma Skatvold mener prioritering av flere tjenestekontorer overkjører politiet. Hun får støtte av NPL-lederen.

Publisert

På en pressekonferanse i dag avslørte justisminister Emilie Enger Mehl hvor resten av politiets varslede tjenestesteder skal ligge.

Gjenåpning av politikontorer var et sentralt valgløfte for Senterpartiet i valgkampen for to år siden. I Hurdalsplattformen besluttet regjeringen at 20 kontorer skulle gjenåpnes.

Justisministeren bekrefter at Politidirektoratet ikke har ønsket seg flere tjenestesteder. Flere politimestre rundt om i landet har uttrykt det samme.

PF-lederen reagerer

Lederen for Politiets Fellesforbund er misfornøyd med at politikerne ikke lytter til politifaglige råd.

–Jeg synes det er helt feilslått politikk, det vi trenger er flere folk på jobb og ikke flere bygg, sier Unn Alma Skatvold.

– Hva mener medlemmene om dette?

–Jeg har nesten ikke hørt noen som syntes dette er positivt, alle tilbakemeldingene vi får er at vi trenger flere folk og kollegaer, sier Skatvold til Politiforum.

Hun understreker at det politiet trenger nå er ekstra penger.

POLITIET PÅ KARTET: Under pressekonferansen onsdag viste Mehl (Sp) og partikollega Vedum frem hvor de resterende tjenestestedene vil ligge.

– Vi har blitt nesten 400 færre politiansatte siden jul. Vi har et enormt behov for å styrke beredskapen.

PF-lederen viser til to ferske rapporter fra totalberedskapskommisjonen og forsvarskommisjonen.

– Og så syntes jeg at det er ganske arrogant når de politifaglige rådene i forhold til det her har vært så tydelige om at dette her ikke er det vi trenger, de overkjører sånn sett også politimesternes handlingsrom, sier hun.

Det er også leder for Norsk politilederlag (NPL) Kjetil Ravlo enig i.

– Vi er skuffa over at regjeringen fortsetter å gjennomføre tiltak mot politifaglige råd. Her har rådene vært entydige sånn som jeg har opplevd det. Dette er ikke veien å gå akkurat nå.

NPL: Begrenser handlingsrommet for politiet

Ravlo ser flere problemer med nye polititjenestesteder.

– Det ene handler om at den pengesekken politiet har er som den er. Når man får sånne tiltak gir det nye bindinger innenfor pengesekken, og mindre handlingsrom for politimesterne for at de skal levere best mulig tjenester.

– Man kan jo undres da, litt på hvilke spor av tillitsreformen man ser i og med at det kommer slike tiltak som dette, og at det skjer gang på gang, legger han til.

Powered by Labrador CMS