DRIVES GODT: Varaordfører Olav Nordheim mener de har bevis for at Politihøgskolen i Stavern driver så godt, både faglig og økonomisk, at man ikke kan legge bachelorutdanningen der. Bildet er tatt under uteksaminering ved PHS i Stavern i 2016.

Framtiden til PHS i Stavern: - Vi har ikke gitt opp kampen

Varaordfører Olav Nordheim i Larvik kommune forventer at regjeringspartiene sørger for at bachelorutdanningen i Stavern består. - Vi har fortsatt påvirkningsmuligheter. 

Publisert

Tirsdag vedtok styret ved Politihøgskolen (PHS) at bachelorutdanningen i Stavern skal legges ned, hvis de får beskjed om at studentantallet skal reduseres til 450 studenter eller færre

Varaordfører i Larvik, Olav Nordheim (Sp), setter nå sin lit til regjeringspartiene. Han forventer at de sørger for at bachelorutdanningen i Stavern består. 

- Vi har ett halmstrå å klamre oss til, og det er at det er politikerne som skal bestemme om antallet studenter skal kuttes. Og hvis det blir færre studenter, er det politisk nivå som tar den endelige avgjørelsen om hvor det nedtrekket i så fall skal tas, sier Nordheim. 

Olav Nordheim, varaordfører i Larvik.

- Vi har fortsatt påvirkningsmuligheter. Vi har ikke gitt opp kampen, og forventer at regjeringspartiene holder det de har sagt om å satse på sterke fagmiljøer i distriktene, legger han til. 

- Et paradoks

Da styret i Politihøgskolen bestemte at et eventuelt nedtrekk skal tas i Stavern, skjedde det med to stemmer imot forslaget. 

Nordheim forteller at de nå jobber med å overbevise politikerne om at det er feil å redusere studentantallet. 

- Vi oppfordrer regjeringspartiene til å vise i praksis hva de mener med nærpolitireformen. Den skulle jo bedre politiet. Da er det et paradoks at de har lagt ned bachelorutdanningen i Kongsvinger, og kanskje legger ned i Stavern også, sier han. 

- Alle lokalpolitikere kjemper for sin kommune, men vi mener vi har bevis for at Politihøgskolen i Stavern driver så godt at man ikke kan legge den ned. Både faglige resultater og økonomien tilsier at den bør bestå, sier Nordheim. 

Han legger til at miljøet ved PHS i Stavern er en av hjørnesteinene i en regional satsing på samfunssikkerhet og beredskao, og at en nedbygging av dette miljøet vil svekke denne satsingen. 

Maria Aasen-Svensrud, justispolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, og Emilie Enger Mehl, justispolitisk talsperson i Senterpartiet, har også begge uttrykt at de er kritiske til å legge ned bachelorutdanninger før planene om en ny politihøgskole er klar. 

LES OGSÅ: Nytt vedtak: Hvis studentene blir færre kuttes bachelorutdanningen i Stavern

Anbefalt i mai i fjor

Justisdepartementet har tidligere bedt Politidirektoratet (POD) om å vurdere hvor et eventuelt kutt i studentantallet skal tas. POD anbefalte allerede i mai og juni i fjor at bachelorutdanningen i Stavern skal legges ned, hvis antallet studenter kuttes, ifølge brev Politiforum har fått tilgang til. 

I januar skrev Politiforum at det vurderes å redusere antallet studenter ved Politihøgskolens studiesteder fra 550 studenter i dag, til 400 studenter i 2020, etter det Politiforum erfarer

Justisdepartementet har opplyst at det er to grunner til at de ba POD om å vurdere hvor et erventuelt kutt skal tas: At målet om to politifolk per tusen innbyggere vil bli nådd, og at departementet skriver på en stortingsmelding. 

I desember uttalte daværende justisministe Tor Mikkel Wara at stortingsmeldingen kommer til våren

LES OGSÅ: Reagerer på forslag om Stavern-nedleggelse: - Kan ikke akseptere dette

Powered by Labrador CMS