INN OG UT: Fredrik Engen (t.v.) overtar ledelsen av PF-studentene etter Kent Skibstad (t.h.)
INN OG UT: Fredrik Engen (t.v.) overtar ledelsen av PF-studentene etter Kent Skibstad (t.h.)

Nytt styre i PF-studentene

– PHS er den felles starten for politifolk inn i etaten, så jo bedre stilt PHS er – jo bedre vil etaten bli, sier den nyvalgte lederen i PF-studentene.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke holdt PF-studentene årsmøte i Oslo. Rundt 90 studenter møtte og valgte et nytt styre med Fredrik Engen fra Stavern i spissen:

– Vi er godt fornøyde. Vi har fått på plass en bra gjeng så nå blir det spennende å se hva vi kan få til det kommende året, sier PF-studentenes nyvalgte leder.

Både Engen og nestleder Elisa Hugvik tar steget opp i ledelsen etter å ha vært styremedlemmer i det avtroppende styret. Kjetil Klungland fortsetter i vervet som internasjonal kontakt.

Vil sette nytt PHS på agendaen

Engen forteller at planen videre er å holde trykket oppe på de store sakene, som arbeidssituasjonen for de som skal ut i yrkeslivet, samtidig som han ønsker å løfte noe nytt opp på agendaen:

– Tanken er å sette ny skole på agendaen igjen. Det har vært relativt stille om det de siste seks – syv årene. Det ble presset ut og havnet langt nede på prioriteringslisten. Nå er det på tide å dra det opp igjen, sier Engen.

Etter fremleggelsen av Statsbudsjettet i fjor, skrev Politiforum om hvordan drømmen om en ny politihøgskole er fjernere enn på lenge.

– PHS er den felles starten for politifolk inn i etaten, så jo bedre stilt PHS er – jo bedre vil etaten bli, sier Engen.

Det nye styret til PF-studentene ser slik ut:

  • Leder: Fredrik Engen (B3 - Stavern)
  • Nestleder: Elisa Hugvik (B2 - Bodø)
  • Sekretær: Hanne Hagen Rotnes (B1, Oslo)
  • Internasjonal kontakt: Kjetil Klungland
  • Styremedlemmer: Christopher Delta Amundsen (B2, Oslo), Martin Robertsen Danielsen (B1, Kongsvinger), Petter (B1, Stavern), Mari Maline Bjønness (B1, Oslo).
  • Varamedlemmer: Emilie Constance Næss-Ulseth (B1, Stavern), Kim Eirik Lee Nygaard (B1, Bodø), Isabella Dahl (B3, Oslo).