Her på bensinstasjonen på Roa i Lunner kommune, ble en mann skutt etter en biljakt i fjor. Før det hadde han skutt mot politiet.
Her på bensinstasjonen på Roa i Lunner kommune, ble en mann skutt etter en biljakt i fjor. Før det hadde han skutt mot politiet.

Skjøt mot politiet, slippes fri om ett år

Denne uken avsa lagmannsretten sin dom i ankesaken etter skyteepisoden på Roa i fjor sommer, hvor en av de tiltalte løsnet skudd mot politiet.

Publisert Sist oppdatert

Den tiltalte, en 32-årig, russisk statsborger, ble i sommer dømt til sju års fengsel for drapsforsøk mot en polititjenestemann etter skyteepisoden på Roa sommeren 2015.

Saken ble anket, og da saken var oppe i lagmannsretten i forrige uke, ble 32-åringen frifunnet for drapsforsøk til store protester fra politimiljøet og de to involverte polititjenestemennene.

− Det er en kjempebelastning at retten ikke har trodd på meg. Det gjør ikke saken noe bedre, sa polititjenestemannen som ble beskutt, etter at juryens kjennelse var klar.

LES POLITIFOLKENES EGEN BERETNING OM DRAMAET HER

Har sonet store deler av dommen

Nå har også dommen fra lagmannsretten kommet: Fengsel i to år og seks måneder, hvorav 544 dager - nesten halvannet år - allerede er sonet i varetekt. 32-åringen vil dermed være en fri mann i 2018.

Jeg er uenig i lagrettens avgjørelse om å frikjenne domfelte for forsøk på drap på polititjenestemennene, sier statsadvokat Thorbjørn Klundseter til Politiforum dagen etter at dommen har falt.

Han sier han nå vil lese dommen nøye.

Vurderer anke

Dommen kan ankes på enten feil lovanvendelse eller saksbehandlingsfeil. Ankefristen er 14 dager.

− Jeg vil bruke tiden frem til ankefristens utløp for å bestemme om vi skal anke dommen, sier Klundseter.

32-åringen ble også dømt til å betale oppreisningserstatning på 25.000 kroner til hver av de to polititjenestemennene.