Politisommer

Politietterforskeren startet ferien med EM-deltakelse i hinderløp: Satte norsk rekord

Kristoffer Berazo Gertz ligger ikke på latsiden i ferien. Politietterforskeren liker å holde seg aktiv, og startet like godt årets sommerferie med å delta i EM i hinderløp.

Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz fra Oslo politidistrikt representerte Norge under EM i hinderløp i Italia.
Publisert

Om politisommer

  • I Politisommer-spalten svarer kjente og ukjente folk fra politiet og justissektoren på spørsmål om sommeren og hverdagen.
  • Dagens gjest er: Kristoffer Gertz, etterforsker og deltaker i hinderløp-EM.

Til daglig jobber Kristoffer Berazo Gertz som etterforsker på økonomiavsnittet på Manglerud i Oslo politidistrikt. 

Fritiden brukes gjerne på trening, og etter at han ble bitt av basillen for bare to år siden, handler veldig mye om å konkurrere i «Obstacle course racing» (OCR).

Konkurransen ligner på militære hinderløyper og har fellestrekk med TV-konseptet «Ninja Warrior». I juni representerte politietterforskeren Norge under EM i Nord-Italia.

– Hvordan gikk det under EM? 

– Det gikk veldig bra! Jeg presterte etter egen forventning både på 100 meter-banen, hvor jeg forbedret den norske rekorden med over fem sekunder, og på standarddistansen 14 kilometer. Der løp jeg et godt løp, til tross for en tabbe på et av hinderne.

Politietterforsker Kristoffer Berazo Gertz under EM i hinderløp i Italia i 2024.

– Hva er det ved denne sporten som appellerer til deg? 

Sporten krever en stor bredde av ferdigheter. Det holder ikke å bare være sterk, bare smidig eller bare en rask løper. Man må kunne alt, og det liker jeg veldig godt.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

– Jeg slapper av best når jeg er sammen med familien min. En aktiv ferie er å foretrekke, som for eksempel fjellturer og trening.

– Hvor reiser du på ferie?

– I år ble det en uke ferie i Italia i forlengelse av EM. Ellers liker vi å dra på hytteturer til forskjellige steder i Norge.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

– Man må koble helt av fra arbeidsoppgavene sine for ikke å bli utbrent. Det gjelder både i ferier, men også i hverdagen. 

– Hva er dine sommerfavoritter?

– Jeg er veldig glad i et morgenbad der det er mulig på ferie.

– Leser du e-post fra jobben i ferien?

– Nei, har jeg fri så har jeg fri. 

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

– Jeg ser frem til å vende tilbake til hverdagen, fordi jeg trives godt med utfordringene jeg har i jobben og fordi jeg liker det sosiale aspektet med mine fine kollegaer. Det er hverdag vi har mest av, så det er viktig å ha en jobb man er glad i.

Powered by Labrador CMS