Denne konseptskissen av et beredskapssenter på Grønmo viser hvordan et beredskapssenter KAN bli seende ut, med to helikoptre i lufta.
Denne konseptskissen av et beredskapssenter på Grønmo viser hvordan et beredskapssenter KAN bli seende ut, med to helikoptre i lufta.

Nå skal beredskapssenteret tegnes

Forprosjekteringen har startet.

Publisert Sist oppdatert

For tre uker siden signerte Justis- og beredskapsdepartemenetet en avtale med selskapet Metier, som skal lede forprosjektet til nytt beredskapssenter.

Det betyr at departementet så smått er i gang med konkretiseringen av hvordan et nytt beredskapssenter på Grønmo eller Taraldrud sør for Oslo sentrum skal bli.

I tiden framover vil de gå til anskaffelse av arkitekttjenester og rådgivning.

Vil tegne senteret

Avtalen med Metier om ledelse av prosjektet, er verdt mellom tre og ti millioner kroner og er tenkt å strekke seg over to år.

– Vi tar sikte på å fullføre forprosjektet i løpet av neste år, sier Terje Johnsen i Justis- og beredskapsdepartementet.

I fjor ble det klart at Alnabru vrakes til fordel for Grønmo eller Taraldrud. Ordførere i kommuner nær Oslo har også i seinere tid forsøkt å kapre beredskapssenterets plassering, men Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen har vært klar på at det ikke er aktuelt. Å bestemme sted er viktig for framdriften i prosjektet, og å åpne opp for nye lokasjoner vil regnes som å ta flere steg tilbake i prosessen.

LES OGSÅ: Derfor ble Alnabru vraket som nytt beredskapssenter.

– I forprosjekteringen vil vi blant annet tegne et senter. Neste steg etter dette er å detaljprosjektere bygging av et senter, sier Johnsen.

Til nå finnes det kun konseptskisser (som bildet over), skisser som ikke sier noe om hvordan bygget vil bli seende ut, av beredskapssenteret på Grønmo. Det finnes ingen slike skisser av et beredskapssenter på Taraldrud.

Leier inn to konsulenter nå

Oppdraget Justis- og beredskapsdepartementet nå har signert innebærer at det skal leies inn én konsulent som skal styre prosjektet i departementet og én revisor. I anskaffelsesdokumenetene etterlyser departementet konsulenter som er har god erfaring fra forprosjektering og har erfaring med store komplekse byggeprosjetkte.

Omfanget av avtalen er beregnet til mellom 600 og 800 timer for prosjektstyringen og mellom 1800 og 2200 timer til revisjon av prosjektet.

Powered by Labrador CMS