Har man opphavsretten til en app fordi man kom på ideen først? Ja, mener en politimann som har utviklet egne apper på fritiden. Illustrasjonsbilde.
Har man opphavsretten til en app fordi man kom på ideen først? Ja, mener en politimann som har utviklet egne apper på fritiden. Illustrasjonsbilde.

Mener politiet stjal app-idé fra politibetjent

Hevder ny politi-app ligner app fra 2013.

Publisert Sist oppdatert

I går kunne Politiforum fortelle om hvilke apper Politidirektoratet ønsker at politibetjenter skal benytte seg av på mobil og nettbrett i tjenesten. En av dem gir tilgang til tiltakskort og sjekklister – informasjon om hvordan man som politibetjent bør håndtere ulike situasjoner og hva slags rutiner som gjelder ute i tjenesten.

Men allerede for to år siden, fortalte Politiforum om en politimann som hadde utviklet en lignende app.

Ifølge nettstedet digi.no beskyldes nå Politidirektoratet for å ha stjålet denne ideen til mobilapplikasjonen, når de har utviklet sin egen app.

Mener han har opphavsretten

I 2013 ønsket politibetjenten at flere skulle få tilgang til appen han hadde laget og han presenterte appen for POD. POD sa imidlertid den gang at de ønsket å utvikle apper på egenhånd.

Nå har politimannens advokat sendt et brev der det hevdes at appen til POD i stor grad ligner på politimannens app fra 2013, både i utforming og i måten den er bygget opp på. Politibetjenten har derfor opphavsretten og dermed også økonomisk enerett til ideen, står det i brevet ifølge digi.no.

Verken politimannen eller POD har så langt ønsket å uttale seg til digi.no.