DUELL: Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) og leder av justiskomiteen Hadia Tajik (Ap) under debatten til Politiets Fellesforbund under Arendalsuka tirsdag ettermiddag. Debatten ble ledet av Trude Teige, kjent fra TV2.

Justisministeren: − Vi skal ikke kutte antall PHS-studenter

Tidligere har ikke Amundsen ønsket å gi noe klart svar.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld var det klart for justisministerduell mellom Per-Willy Amundsen (Frp) og Hadia Tajik (Ap) i regi av Politiets Fellesforbund under Arendalsuka. Det ble til tider harde beskyldninger og het debatt, men justisministeren kom også med flere lovnader.

− Vi skal fortsette opptaket vi har i dag på 720 politistudenter ut 2018.

Overfor Politiforum har ikke Amundsen ønsket å avklare antallet før etter stortingsvalget til høsten, men i dag gjorde han altså helomvending. Lovnaden er også stikk i strid med Politidirektoratets anbefaling om å redusere studentopptaket ned til mellom 500 og 550.

Amundsen begrunner dette slik:

Vi må fortsette å oppbemanne norsk politi. Med dette til grunn vil vi nå målet om to politiansatte per 1000 innbygger før 2020, antageligvis allerede i 2019. I tillegg kan jeg love at 2017-kullet skal få jobb i løpet av året. Dette blir så bra, sier han til Politiforum.

Powered by Labrador CMS