Hvordan avvæpne en politimann med banan.
Hvordan avvæpne en politimann med banan.

Hvordan avvæpne en politimann

Politibetjentene på Førde og Naustdal lensmannskontor ble så oppgitt av den nye bevæpningsordningen at de lagde en humoristisk «avvæpningsinstruks» - med alvor i bunn.

Publisert Sist oppdatert

«Avvæpningsinstruksen», som du kan se i bildeserien over, beskriver i tre humoristiske steg hvordan en strategisk plassert banan i magasinbrønnen på politiets tjenestevåpen gjør pistolen ubrukelig.

I et medfølgende leserinnlegg fra politibetjent Åmund Breivik på lensmannskontoret i Sogn og Fjordane, forklarer han nærmere hvorfor han mener den nye bevæpningsordningen som ble lansert forrige uke, ikke er god:

«Dersom ammunisjon skal bæres separat fra våpen, så må dette nødvendigvis innebære at våpenet bæres med tom magasinbrønn. Når det ikke står magasin i våpenet, så utgjør magasinbrønnen en stor åpning hvor skitt og fremmedlegemer som for eksempel snø eller grus kan finne veien inn, og føre til at våpenet ikke fungerer eller at magasin ikke lar seg sette inn. Magasinbrønnen er attpåtil slik vinklet når våpenet bæres i hylster at de fremmedlegemer som måtte komme inn naturlig ledes lengre inn i mekanismen».

Det var onsdag i forrige uke at Politidirektoratet (POD) varslet at politibevæpningen skal endres, og at politiets tjenestevåpen skal holdes adskilt fra ammunisjonen.

Spekulasjonene har senere gått om hvorvidt dette har vært en politisk beslutning - spekulasjoner som ikke ble mindre etter at Politihøgskolen på fredag bekreftet overfor Politiforum at de ikke anbefalte PODs løsning. Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) har avvist spekulasjonene.