– Det var tøft, men jeg angrer ikke et sekund

Etter at Stein Frode og Anita gikk gjennom to forferdelige år, har de nå landet og ser mulighetene som byr seg med initiativet «Great ball on fire».

Publisert Sist oppdatert

– Vi startet innsamlingen fordi vi ønsker å gi tilbake, å hjelpe kreftforskningen til å gjøre nye gjennombrudd, slik det har blitt gjort for meg, sier Stein Frode Haugbjørg.

Han var så «heldig» å få påvist testikkelkreft i november 2013. Heldig fordi det på slutten av 70-tallet ble gjort et gjennombrudd i behandlingen av denne krefttypen at overlevelsessjansen i dag er på 98 prosent.

Som en del av innsamlingen har Stein Frode auksjonert bort signerte fotballtrøyer fra Rosenborg, herre- og kvinnelandslaget.
Som en del av innsamlingen har Stein Frode auksjonert bort signerte fotballtrøyer fra Rosenborg, herre- og kvinnelandslaget.

– Kanskje ligger behandlingen for andre typer kreft rett rundt hjørnet. Det ønsker vi å hjelpe med og støtte, sier Stein Frode. Han ønsker å rette en spesiell takk til lokallaget i Sør-Trøndelag for bidraget til innsamlingen og tipset om forsikringene fagforeningen leverer.

Innsamlingen går til nyttår, og har det Stein Frode beskriver som et «hårete mål» på 100 000 kroner.

Trondheim Triatlon

Stein Frode har tidligere kommet høyt opp på resultatlisten til Trondheim Triatlon med kreft i kroppen. I år gjennomførte han løpet «med minimalt grunnlag for å vise at alt er mulig».

– Svømmedelen var helt enestående. Det gikk i crawl hele veien. Og når jeg kom opp av vannet ble jeg møtt av en vegg med tilskuere og applaus - det gav meg greit frysninger gjennom hele kroppen. Mens under løpingen, forteller Stein Frode som fullførte løpet, med en betent Akilles, som nummer 108 av 288 på tiden 03.19.05.

– Det var tøft, men jeg angrer ikke et sekund, sier han.

Neste år venter en ny triatlon i Trondheim og, om han er så heldig å bli trukket, Norseman.

Klikk på denne linken for å lese mer om innsamlingen Great Ball on Fire på kreftforeningens side. Her kan du også gi et bidrag til innsamlingen.

Stein Frode ble mottatt på målstreken av barna sine: f.v. Kristian, Sunniva og Milan.
Stein Frode ble mottatt på målstreken av barna sine: f.v. Kristian, Sunniva og Milan.