Politiets nye T2-bukse er lansert.

Test: Endelig ny T2-bukse

Det er slutt på knapper som spretter av fra lommene og spjærelyder i skrittet når du setter deg inn i patruljebilen. Nå er den nye T2-buksa her.

Publisert Sist oppdatert

La det være sagt med det samme: Førsteinntrykket av å se buksa er dårligere enn førsteinntrykket av å ha den på seg. Årsaken til det er fargen. Nå er den «en nyanse lysere» enn den gamle T2-buksa, ifølge Politiets fellestjenester (PFT). Men den har bedre passform, og selv politifolk kan nå sies å ha en slags kroppsform i ei T2-bukse.

Undertegnede trodde det kanskje var en feilproduksjon med fargen, men fargen er innenfor politiets uniformsreglement, ifølge PFT. Vi konstaterer at blåfargen ikke matcher fargen på hverken blåskjorta, piquet-skjorta, feltskjorta eller skinnjakka. Men med fargen på slipset fikk vi match.

Så nå venter vi i spenning på fargen på vår nye jakke – som skal leveres neste år.

Fiberblandingen er 50 prosent bomull, 48 prosent polyester og to prosent lycra (stretch). Etter å ha brukt buksen en stund, mistenker vi at dette kan bli et meget varmt plagg til sommeren. Plagget puster nemlig ikke og buksen oppleves tyngre enn den forrige (veier 260 gram per m2).

Synes du buksa ligner på svensk politi sin bukse, så stemmer det. Knappen nederst på buksebeina hadde vært smart til innstramming, men det er bare én knapp – og den virker å være mest til pynt. Det er dog endelig mulig å stramme buksebeinet med strikk. Men om litt må PFT trolig påregne en tilbakemelding på at denne strikken må forsterkes.

Powered by Labrador CMS