TIDLIGERE VINNERE: Robin Schaefer, Eva Ragde, Asbjørn Rachlew, Espen Molland, Hans Roar Rasmussen, Inger Lise Brøste og Johan Fredriksen.
TIDLIGERE VINNERE: Robin Schaefer, Eva Ragde, Asbjørn Rachlew, Espen Molland, Hans Roar Rasmussen, Inger Lise Brøste og Johan Fredriksen.

Nominer din kandidat til Politiforums Ærespris

For åttende året på rad deles Politiforums Ærespris ut. Nå kan du sende inn kandidater til årets pris.

Politiforums ærespris

  • Æresprisens formål er å hedre og løfte fram en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.
  • Vedkommende skal gjennom sine handlinger og/eller holdninger ha hatt særlig betydning for politiet og/eller publikum på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå.
  • Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som politiansatt.
  • Kun politiansatte eller tidligere politiansatte kan nomineres til Æresprisen.
  • Prisen består av en synlig hedersbevisning og et gavekort på 10.000 kroner.

Slik nominerer du

  • Vi trenger navn og kontaktinformasjon både til deg og personen du nominerer.
  • Du må også gi en begrunnelse – hvorfor velger du å nominere akkurat denne personen?
  • Nominasjonen må være i tråd med Æresprisens statutter.
  • Send oss nominasjonen på e-post [email protected] eller bruk et eget skjema på denne siden.
  • Vi må ha nominasjonen i hende senest 9. desember.


Hvert år siden 2015 har Politiforum kåret vinneren av Politiforums Ærespris. Prisen skal hedre noen som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen. Den kan også tildeles personer som har hatt et langvarig engasjement som politiansatt.

Du kan lese statuttene i sin helhet her.

– Innimellom all den kritiske journalistikken om politiet, mener Politiforum det også er viktig å vise fram politiet fra sin beste side. En måte vi gjør det på, er gjennom tildelingen av Politiforums Ærespris, hvor vi ønsker å løfte fram politiansatte som gjør en god jobb for etaten og samfunnet hver eneste dag. Vi vet det er mange av disse i politidistrikter og særorganer. Samtidig håper vi også at det å lese om kollegaer som har utmerket seg på en eller annen måte, kan være motiverende for andre politiansatte, sier ansvarlig redaktør Erik Inderhaug.

33 nominasjoner

I fjor kom det inn hele 33 nominasjoner til prisen. Dette var ny rekord, og juryen håper på vel så mange gode nominasjoner i år. Det er rom for å nominere alle ansatte i politiet, enten det er politifolk eller sivilt ansatte, eller om innsatsen som fortjener heder er gjort nasjonalt, regionalt eller lokalt.

Inderhaug forteller at alle kan nominere kandidater til Æresprisen.

– Vi ønsker oss kandidater fra alle deler av politiet, uniformerte og sivile, fra nord til sør, menn og kvinner. Det viktigste er å gi oss en god begrunnelse for hvorfor akkurat din kandidat bør få Politiforums Ærespris. En god begrunnelse vektlegges høyere enn flere nominasjoner, så bruk gjerne tid på å argumentere godt, sier han.

Maks to A4-sider

Nominasjonene bør ikke være lenger enn to A4-sider. Den må inneholde kontaktinformasjon både til deg og den du nominerer, og være i tråd med Æresprisens statutter.

Nominasjonene må være Politiforum i hende innen 9. desember. Når nominasjonsfristen er ute, vil juryen gå gjennom alle nominasjonene, og plukke ut finalister. Disse blir presentert i desemberutgaven av Politiforum, og på Politiforums nettside.

På Politiforum.no kan leserne deretter også stemme på hvilken kandidat de mener bør vinne årets pris. Resultatet av avstemningen blir tatt med i juryens vurdering av hvem som skal få æresprisen.


Powered by Labrador CMS