HEDER OG ÆRE: Hans Roar Rasmussen er tildelt Politiforums Ærespris for 2019, for sin årelange innsats for å komme til bunns i Sjøvegan-drapet, sommeren 1998.

POLITIFORUMS ÆRESPRIS:

Nominer din kandidat til Politiforums Ærespris

Har du forslag til hvem som burde stikke av gårde med Æresprisen? Da vil vi ha din nominasjon!

Publisert Sist oppdatert

Også i år trenger vi lesernes hjelp til å nominere kandidater til Politiforums Ærespris. Prisen går til en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kollegaer eller arbeidsplassen.

Politiforums ærespris

  • Æresprisens formål er å hedre og løfte fram en enkeltperson som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen.
  • Vedkommende skal gjennom sine handlinger og/eller holdninger ha hatt særlig betydning for politiet og/eller publikum på lokalt, regionalt eller nasjonalt nivå.
  • Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som politiansatt.
  • Kun politiansatte eller tidligere politiansatte kan nomineres til Æresprisen. Prisen består av en synlig hedersbevisning og et gavekort på 10.000 kroner.

– Vi håper at vi også i år kommer til å få mange gode nominasjoner til Politiforums Ærespris. Det er ingen tvil om at det finnes mange dyktige polititjenestemenn og -kvinner ute i etaten, men vi trenger din hjelp til å fi nne dem. Har du en kollega du mener fortjener heder, vil jeg derfor oppfordre deg til å nominere vedkommende, sier juryleder og redaktør i Politiforum Erik Inderhaug.

I fjor kom det inn 16 nominasjoner. Prisen gikk da til tidligere lensmann Hans Roar Rasmussen, for hans årelange innsats for å komme til bunns i Sjøvegan-drapet sommeren 1998.

– For at juryen skal kunne gjøre en god vurdering av de nominerte, er det viktig at du også gir en god begrunnelse for hvorfor du mener vedkommende fortjener prisen. Det trenger ikke være langt, men bør fortelle hvem personen er og hvilken innsats han eller hun har gjort for å fortjene heder, sier Inderhaug.

I år har jurylederen en spesiell oppfordring.

– Dette er sjette gang vi deler ut Politiforums Ærespris, og så langt har den kun blitt tildelt én kvinne. Vi vil derfor spesielt oppfordre våre lesere til å nominere gode kvinnelige kandidater i år, sier han.

Fristen for å sende inn nominasjoner er tirsdag 1. desember. Deretter vil juryen gå gjennom nominasjonene, og velge ut fem favoritter. Disse vil bli presentert i vår desemberutgave og på Politiforum.no.

Tidligere vinnere er:

  • 2015 Robin Schaefer
  • 2016 Eva Birkefeldt Ragde
  • 2017 Asbjørn Rachlew
  • 2018 Espen Molland
  • 2019 Hans Roar Rasmussen

Æresprisen

Vi trenger navn og kontaktinformasjon både til deg og personen du nominerer. Du må også gi en begrunnelse – hvorfor velger du å nominere akkurat denne personen? Nominasjonen må være i tråd med Æresprisens statutter (se over).

Send oss nominasjonen på e-post politiforum@pf.no eller som brev til Politiforum, Gjerdrumsvei 4, 0484 Oslo. Vi må ha nominasjonen i hende senest 1. desember.

Powered by Labrador CMS