Politiets nettpatrulje er åpnet på Facebook, Snapchat og Instagram.
Politiets nettpatrulje er åpnet på Facebook, Snapchat og Instagram.

Nå er Oslo-politiets nettpatrulje til stede i tre sosiale medier

Inntar Snapchat, Instagram og Facebook.

Publisert

I dag åpner justisminister Tor Mikkel Wara Oslo-politiets nye nettpatrulje. Det betyr at Oslo politidistrikt nå offisielt er til stede på Facebook, Instagram og Snapchat. 

– Vi ønsker å være på nettet for å vise at det er enklere å nå oss, være mer tilgjengelig og gi et lavterskeltilbud hvor vi skal informere og gi kunnskap og kompetanse. Vi skal ikke jobbe med straffesaker, men det skal være kriminalitetsforebyggende, sa politioverbetjent Anne Katrin Storsveen da Politiforum omtalte satsingen i sommer.

Politiet har lovet å ikke blande seg inn i ungdommens liv på Snapchat og Instagram, men vil være til stede her for å kunne informere. På Facebook og Facebook Messenger kan man chatte med politiet og stille spørsmål, selv om ikke alle spørsmål kan la seg besvare i sosiale medier.

– Dette er en tjeneste vi bruker for å snakke med andre. Dersom man ønsker å snakke om noe saksrelatert eller ting som egentlig ikke burde ligge på nettet vil vi be dem om å ta kontakt på telefon eller å avtale et møte med lokalt politi, sa Storsveen i sommer.

Politiet har valgt å lage tre ulike brukernavn på de tre ulike sosiale mediene:

  • Instagram: @nettpatruljen («Nettpatruljen»)
  • Snapchat: @nettpatoslo («Nettpatruljen Oslo»)
  • Facebook: @nettpatuljenoslo («Politiets nettpatrulje - Oslo»)

På Snapchat har politiet i går og i dag lagt ut disse bildene: 

 
 
 
 
Powered by Labrador CMS