Nytt styre, nye bevilgninger, nye muligheter?

Vi i lokallaget PF-studentene har nå fått nytt styre. Hele 8 av 12 tillitsvalgte er nyvalgt for året. Det er positivt med friske krefter, og samtidig er vi takknemlige for den jobben det tidligere styret har gjort.

Publisert Sist oppdatert

For oss er det viktig å understreke at PF-studentene består av politistudenter som jobber for alle politistudenter. Vi er alle i samme båt.

Kjernesaken i perioden som kommer blir uten tvil arbeidssituasjonen. I de andre lokallagene i Politiets Fellesforbund står slaget om lønn og ATB. Men for oss studenter som kanskje møter en mørk arbeidsfremtid, er det vanskelig å fokusere på lønn og arbeidstid. Vi må faktisk ha en jobb før vi kan tenke på lønn.

Heldigvis ser vi at den mørke fremtiden stadig blir litt lysere. Justisminister Anders Anundsen lovet i uka som gikk 165 friske millioner øremerket nye politistillinger. Økte bevilgninger er alltid positivt, men som jeg sa tidligere i uka: Vi skrur ikke av korken på champagnebrusen, før vi faktisk ser alle politistudenter i jobb. Vi har dessverre sett for mange jobbløfter og garantier bli brutt.

Når regjeringen bestiller 720 politistudenter i året, skal disse ha jobb etter endt utdanning. Politistudenter er ikke lagervare. Skal regjeringen nå sitt mål om to politifolk per tusen innbyggere innen 2020, må alle få jobb. Politistudenter i jobb kommer hele samfunnet til gode.

Vi studenter må også gi for å få. Man må være forberedt på å takke ja til den stillingen man blir tilbudt. Selv om man ønsker å arbeide med orden, kan det være positivt å arbeide med etterforskning eller forebygging først, og omvendt.

Takk ja hvis du får tilbud om en stilling, selv om det kanskje ikke var stillingen du håpet på.

Her er det viktig å få nevne sunn konkurranse. Selv om vi ønsker at alle skal ha jobb, trenger vi positiv konkurranse rundt politistillingene. Det er viktig at man har noe å måle studenter etter, og det er viktig at studenter har noe å arbeide for.

Vi i det nye styret gleder oss til å ta fatt på året og oppgavene som kommer. Sammen med studentrådene ønsker vi å gjøre en best mulig jobb, og vi skal stå på for dere medstudenter!

God høst!

Powered by Labrador CMS