Larvik politistasjon
Larvik politistasjon

Politiinspektør i Larvik: – Tør nesten ikke tenke på hvilken virkning dette vil ha

Skeptisk til at politijuristene samles i en annen by.

Publisert

Politiinspektør Magnar Pedersen i Larvik er svært kritisk til at politiadvokatene i Vestfold skal samles i Tønsberg. Han er politijurist og har jobbet 32 år på politistasjonen i Larvik, og nå reagerer han kraftig på at politifolk på stasjonen som ønsker å rådføre seg med politiadvokat om bevis og straffesaker, kun kan nå politiadvokatene på telefon, skriver Østlands-Posten.

Fredag trådte ny organisering i kraft i Sør-Øst politidistrikt, skriver avisa. I et innlegg den erfarne politijuristen har skrevet, langer han ut mot reformen.

– Jeg kan godt leve med omorganisering, men da må den være gjennomtenkt, og det må føre til en bedre situasjon, sier Pedersen til Østlands-Posten.

Han frykter nå at også etterforskere skal søke seg bort fra byen, når samarbeidet med politijuristene blir vanskeliggjort.

– Nei, man tar nok ikke inn over seg hva slags konsekvenser det kan få. Det skjer så raskt, påpeker politiinspektøren, overfor avisa.

Leder for påtaleseksjonen i Vestfold, politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen, mener juristene vil få et mer robust miljø ved å samles, som vil gjøre at bemanningen kan holdes oppe ved fravær og at ansatte vil få mulighet til å spesialisere seg i større grad. 

– Påtalemyndigheten er sårbar på de fire politistasjonene i Larvik, Sandefjord, Tønsberg og Horten – der de sitter nå. Jeg tror det blir bedre enn det var før, sier han.