Brudd i lønnsoppgjøret:

Oslo-politiet: Streiken kan påvirke etterforskningen av straffesaker

Unio og Akademikerne har tatt ut totalt 371 ansatte ved Oslo-politiet. Streiken vil kunne påvirke etterforskningen av straffesaker, sier politiet.

PÅVIRKES: Oslo politidistrikt påvirkes av streiken. Her fra politihuset på Grønland i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Både Akademikerne og Unio går ut i streik etter at meklingen ikke førte fram. Totalt 394 ansatte i Kripos og fire politidistrikter er nå i streik.

– Det er tatt ut totalt 371 personer ved Oslo politidistriktet i første og andre uttak fra Akademikerne og Unio. De streikende innehar ulike oppgaver og funksjoner i politidistriktet og uttaket omfatter jurister, politibetjenter og sivilt ansatte. Påtalekapasiteten vil være redusert under streiken, noe som kan gå ut over etterforskning og iretteføring av straffesaker, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Politiet skriver videre at de i enkelte situasjoner kan be om at ansatte gis dispensasjon til å jobbe under streiken.

– Oslo politidistrikt foretar fortløpende vurderinger av streikeuttaket og søker om unntak eller dispensasjoner fra streiken der dette vurderes å være nødvendig, heter det i pressemeldingen.

Det begrunner de med at de er opptatt av å ivareta tryggheten og å ha beredskap for alvorlige hendelser, selv i en arbeidskonflikt.

De opplyser videre at kommunikasjonsstaben kommer til å bli kraftig redusert.

Powered by Labrador CMS