Slik så det ut da Unio stat og Politiets Fellesforbund gikk i streiketog oppover Karl Johans gate i Oslo våren 2012.
Slik så det ut da Unio stat og Politiets Fellesforbund gikk i streiketog oppover Karl Johans gate i Oslo våren 2012.

Lønnsforhandlingene: Disse kan bli tatt ut i streik

Dersom ikke partene blir enige, kan en rekke politiansatte bli tatt ut i streik fra tirsdag 24. mai.

Publisert Sist oppdatert

Lønnsforhandlingene mellom staten og Unio stat, som Politiets Fellesforbund (PF) er organisert under, ble brutt den 29. april.

Dermed gikk lønnsforhandlingene til mekling hos Riksmekleren.

Meklingsfristen ble satt til midnatt på mandag 23. mai. Dersom partene ikke har kommet til enighet ved fristens utløp, blir det streik fra tirsdag 24. mai.

– Vi håper Riksmekleren får staten til å komme oss i møte. Statens siste tilbud var altfor dårlig, og det var særlig i diskusjonene om økonomi vi stod for langt fra hverandre. På andre områder hadde vi god framdrift, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i Unio stat, paraplyorganisasjonen Politiets Fellesforbund er organisert under, i en pressemelding.

I dag ble det klart hvem som blir tatt ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet. Totalt skal 850 medlemmer i Unio stat da ut i streik, inkludert ansatte fra politiet.

– Politietaten er i en bemanningsmessig vanskelig situasjon fordi mye ressurser er omfordelt og prioritert til flyktningkrisen på grunn av krigen i Ukraina. Dette er et oppdrag vi gjør vårt ytterste for å skjerme i en streik, sier Lind i en pressemelding.

Uttakene i politiet vil ifølge Unio ramme både etterforskning, sivil rettspleie og operativ tjeneste.

– Ingen nødmeldinger eller hendelser som gjelder liv og helse står i fare, og politiet vil fortsatt rykke ut og bistå. Men publikum vil dessverre kunne oppleve lengre ventetid på øvrige tjenester hos politiet, sier hun.

Medlemmene som skal tas ut i streik, har arbeidssted i de største byene:

  • Trondheim: 200
  • Bergen: 200
  • Stavanger: 150
  • Oslo: 300
Powered by Labrador CMS