TAPTE: Politidirektoratet tapte saken mot Politiets Fellesforbund.
TAPTE: Politidirektoratet tapte saken mot Politiets Fellesforbund.

Vant saken mot Politidirektoratet:

– Lik lønn for likt arbeid

Sammenslåingen av politidistriktene førte til store lønnsforskjeller. Politiets Fellesforbund gikk til sak og vant.

Etter at regjeringen Solberg valgte å kutte landets politidistrikter fra 27 og ned til 12, har det vært store forskjeller i lønn hos de politiansatte.

I nye Sør-Øst politidistrikt ble det opp mot 10.000 kroner i lønnsforskjell mellom en politibetjent i gamle Telemark politidistrikt og en politibetjent i Nordre Buskerud politidistrikt.

Urettferdig, mente lokallagsleder Stine Benjaminsen Nygård, som sammen med Politiets Fellesforbund sentralt tok saken videre til Statens lønnsutvalg.

Og i dag vant hun fram; Et enstemmig utvalg ga Politiets Fellesforbund medhold i tvistesaken mot Politidirektoratet. 

– Dette er kjempebra og en svært viktig prinsipiell seier. Det er viktig å smøre maskineriet i en så stor omorganiseringsprosess som politiet er inne i nå. Reformen er sterkt underfinansiert, og da skal det bare mangel at man får lik lønn for likt arbeid, sier Nygård.

Kostnader ved sammenslåing

VANT: Politiets Fellesforbund med initiativ fra lokallagsleder Stine Benjaminsen Nygård vant i saken mot Politidirektoratet.
VANT: Politiets Fellesforbund med initiativ fra lokallagsleder Stine Benjaminsen Nygård vant i saken mot Politidirektoratet.

Politiets Fellesforbund Sør-Øst startet arbeidet med å se på lønnsforskjellene allerede i 2015, og etter grundig og hardt arbeid viser dette at staten tar arbeidsgiverrollen på alvor, mener hun.

– Dette er en anerkjennelse av at kostnadene ved sammenslåing må tas høyde for i omorganiseringsprosessen i politiet. Ledelsen vant ikke fram med å forsøke å begrense avtaleverket. 

Dette er den tredje saken som omhandler lønnsutjevning Politiets Fellesforbund har tatt til Statens lønnsutvalg, og den andre saken som PF vinner.

  • Les hele kjennelsen HER
Powered by Labrador CMS