Massiv kampvilje for høyere lønn

I overkant av 800 politifolk deltok på postkortaksjonen i Oslo i dag.

Publisert Sist oppdatert

Aksjonen er en del av en større reklamekampanje i regi av Politiets Fellesforbund. Kampanjen skal sette søkelyset på den lave lønnen til politiet foran vårens lønnsoppgjør.

Det var en tydelig kampklar politistyrke som marsjerte fra Politihøgskolen i Slemdalsveien til Majorstua postkontor. Med postkort adressert direkte til statsminister Jens Stoltenberg var budskapet klart.

- Hvorfor synes du jeg er så lite verdt?

Forbundsleder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen, leder i Oslo Politiforening Sigve Bolstad og nestleder i PF-studentene Henrik Holst holdt alle klare og tydelige appeller foran 800 oppmøtte politifolk.

- Samfunnet kan ikke leve med et frustrert politikorps. Dette er starten på en tøff lønnskamp. Vi gir oss ikke før vi er i mål. Nøkkelen til å løse dette er det Jens som sitter på. Jeg tar gjerne Jens med på en joggetur rundt Sognsvann for å finne ut av saken, uttalte Arne Johannessen til stor applaus fra de fremmøtte.

- Jeg har stor tro på denne kampanjen og mener dette er en god start på lønnskampen, sa Thor Magnus Mogenstad mens han postet sitt postkort til Jens Stoltenberg.

Politiet i hele landet har i dag mobilisert og sendt postkort til Stoltenberg. Det blir med andre ord hektiske dager på Statsministerens kontor resten av uka med å journalføre alle postkortene fra politiet.