Belastninger på politiansatte

Politiets ærlige øyevitneskildringer gir et bedre inntrykk for å forstå hvilken grusom påvirkning alle involverte på Utøya og rundt Utøya var utsatt for.

Publisert Sist oppdatert

På Politiforum.no kan du lese om de dramatiske minuttene og timene før, under og etter tragedien på Utøya. Vi lar politiansatte i Nordre Buskerud med egne ord få lov til å fortelle hvordan de opplevde politijobben.

Dette er et verdifullt bidrag for å få belyst situasjonen sett fra de politiansattes side. Samtidig gir deres historier en bedre forståelse for de beslutninger som ble tatt.

Ikke minst gir deres ærlige øyevitneskildringer et bedre inntrykk for å forstå hvilken grusom påvirkning alle involverte på Utøya og rundt Utøya var utsatt for.

Enten det var ofre, overlevende, frivillige eller profesjonelle innsatsmannskaper.

Det er godt å lese at de politiansatte i Nordre Buskerud føler seg vel ivaretatt i forhold til å bearbeide de voldsomme inntrykkene de fikk på jobb, og at de har fått rom og anledning til å snakke ut om det de har på hjertet.

Vi mennesker reagerer alle forskjellig på inntrykk vi blir utsatt for. Noen er raskt ferdige med å bearbeide inntrykkene, andre trenger lengre tid. Begge deler er normalt.

For omgivelsene er det viktig å gi de involverte den tid som trengs. Og for de involverte er det nødvendig å ta seg den tiden som trengs.

Det er en god investering i egen helse.