LEDELSESPRIS: Ledere på alle nivåer i politiet kan nomineres til prisen for «Årets leder i politiet», uavhengig av fagforeningsbakgrunn, og om kandidaten har sivil-, jurist- eller politibakgrunn.
LEDELSESPRIS: Ledere på alle nivåer i politiet kan nomineres til prisen for «Årets leder i politiet», uavhengig av fagforeningsbakgrunn, og om kandidaten har sivil-, jurist- eller politibakgrunn.

Kårer årets beste leder i politiet

- Dette er en pris hvor de ansatte selv nominerer kandidatene, og vi mener det er en viktig del av prisen å bli «nominert av sine egne», sier Lars Reiersen, i PF Politilederne.

Publisert

For tredje år på rad skal prisen for beste leder i politiet deles ut. Fram til 20. september kan du sende inn forslag på hvem du mener fortjener prisen for Årets leder i politiet 2019. 

- I fjor fikk vi veldig mange gode nominasjoner, og juryen hadde et luksusproblem i utvelgelsen. Vi vet at det finnes mange dyktige ledere i politiet, og jeg håper både ansatte og lederkolleger benytter muligheten til å nominere sine kandidater. Det er selvfølgelig også anledning til å nominere en kandidat som har vært nominert tidligere, sier Lars Reiersen, leder av PF Politilederne. 

Tidligere har Geir Solem i Øst politidistrikt (2017), og Grethe Lien Metlid i Oslo politidistrikt (2018), mottatt prisen. 

Se informasjon om hvordan du nominerer lenger ned i artikkelen. 

Ansatte selv nominerer

Lars Reiersen, leder av PF Politilederne.
Lars Reiersen, leder av PF Politilederne.

Reiersen legger til at dette ikke er en pris som avhenger av nivå, bakgrunn eller rolle. 

- Godt lederskap kan være vel så vanskelig på nivå fire som på nivå to, så dette er en pris for alle type ledere, om du er jurist, sivil bakgrunn eller politifaglig bakgrunn. Det er lederutøvelsen som er grunnlaget for juryens vurderinger, ikke hva eller hvor man er leder, sier han. 

Målet med prisen er å fremme godt lederskap på alle nivåer. 

- Alle som blir nominert får tilbakemelding, og vi opplever at alle får en positiv boost av det å bli nominert. Dette er en pris hvor de ansatte selv nominerer kandidatene, og vi mener det er en viktig del av prisen å bli «nominert av sine egne», sier Reiersen. 

Kriterier for nominasjonen

Juryen har satt opp noen kriterier som må oppfylles for å kunne bli nominert. 

Disse er at lederen: 

  • Setter klar mål for politiarbeidet, har god gjennomføringskraft, og legger til rette for og utvikler et godt fagmiljø
  • Evner å inspirere og motivere sine medarbeidere
  • Er en god rollemodell for sine ansatte, og skaper et godt arbeidsmiljø i samarbeid med ansatte og tillitsvalgte
  • Fremstår med høy faglig og etisk standard, med stor grad av integritet og åpenhet
  • Har gode samarbeidsevner, og setter publikum i fokus
  • Er en kreativ og nytenkende person som skaper gode resultater

Juryen består av politidirektør Benedicte Bjørnland, Linda Lai, professor i ledelse ved BI, sjef for Politiets sikkerhetstjeneste Hans Sverre Sjøvold, Lillian Bersaas Borge, namsfogd i Vest politidistrikt og Sigve Bolstad, forbundsleder i Politiets Fellesforbund. 

For å sende inn forslag til nominerte, sender du en e-post til aretsleder@pf.no

Fristen for å nominere er 20. september klokken 12.00. 

Vinneren mottar prisen under Lederkongressen i politiet, i Bergen 15. til 17. oktober. 

Powered by Labrador CMS