Sigve Bolstad åpner Politiets Fellesforbunds landsmøte i Stavanger 2018.

– Dere har sørget for at politireformen ikke har krasjlandet

Sigve Bolstad åpnet Politiets Fellesforbunds (PF) landsmøte 2018 med å rose de lokaltillitsvalgte opp i skyene.

Publisert

– Hadde det ikke vært for den gode jobben vi gjør i fellesskap, så hadde ikke norsk politi, reformen og samfunnsoppdraget blitt løst på den måten det gjøres i dag, sa Bolstad til en fullsatt sal med tillitsvalgte i Stavanger.

PF-lederen trakk fram forskjellen fagforeningen gjør for sine over 17.000 medlemmer hver eneste dag.

– Men det er ikke bare det at vi utgjør en forskjell for medlemmene, vi utgjør også en forskjell for politietaten, for publikum – ja for hele samfunnet, understreket Bolstad.

Avisartiklene lyver ikke

PF-lederen trakk fram medieoppslagene som beskriver det som ikke fungerer - beskrivelser av dårlig økonomi og bemanning, som gjerne knyttes til den pågående politireformen.

– Avisartiklene lyver ikke. Dette er de forholdene som de politiansatte og dere tillitsvalgte opplever, understreket PF-lederen.

Men det er ikke alt som kommer fram, sier Bolstad videre.

– Alle samtaler som hjelper de som trenger det. Alle kilometer som kjøres i noen ganger litt slitte biler, for å hjelpe alle i det langstragte landet vi bor i. Det skrives lite om det fantastiske samholdet og engasjementet i etaten.

– Dere har utgjort en stor forskjell

Bolstad uttrykte skuffelse over at den tverrpolitiske enigheten som sørget for at politireformen ble en realitet, ikke gjaldt når finansieringen av reformen skulle på plass.

– I mellomtiden er det noen som har sørget for at reformen ikke har krasjlandet. Disse noen, det er dere. For når politikerne sier «fix it» til Politidirektoratet, sier Politidirektoratet «fix it» til politidistrikter og særorganer.

– Dere har utgjort en stor forskjell. Jeg blir utrolig stolt over å kunne si at dere er mine tillitsvalgte når jeg hører om den fantastiske jobben dere gjør.

Powered by Labrador CMS