LEDER SPESIALENHETEN: Terje Nybøe

Spesialenhetens tredje sak i Høyesterett

Og det på kun et halvår. Nå er det den nedre grensen for seksuell trakassering retten skal ta stilling til, ifølge Rett24.

Publisert Sist oppdatert

Sist handlet det om en politiinspektør som hadde beordret pågripelse av en vaskehjelp som var mistenkt for tyveri fra en politibetjent.

Senere viste det seg at det ikke var snakk om noe tyveri, da smykkene man trodde var stjålet ble funnet likevel.

Nylig ble en tredje sak fra Spesialenheten sluppet inn på bare et halvår, men da i kontekst av hva som er den nedre grensen for seksuell trakassering skriver nettstedet Rett24.

Politimannen ble dømt til tre års fengsel i lagmannsretten for grovt uaktsom voldtekt og seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

– Det er anken over domfellelsen for misbruk av overmaktsforhold som er fremmet til behandling i Høyesterett. For denne posten anket vår klient både over saksbehandlingen og lovanvendelsen, sier Heidi Reisvang fra Advokatfirmaet Elden til Rett24.

Advokat John Christian Elden vil overta prosedyren i Høyesterett.

Et sentralt tema for Høyesterett vil være om det foreligger årsakssammenheng mellom det eventuelle overmaktsforholdet og den seksuelle omgangen.

I det aktuelle tilfellet var det snakk om frivillig seksuell omgang mellom tjenestemannen og en informant i narkotikamiljøet.

Powered by Labrador CMS