Riksadvokaten krever nye undersøkelser av politiet etter drap i Porsgrunn i fjor

Politiet var i kontakt med en mann som ble drept i Porsgrunn i november i fjor, bare timer før drapet. Nå krever Riksadvokaten nye undersøkelser av Spesialenheten.

Publisert Sist oppdatert

Familien klagde på henleggelsen, som altså nå har ført til at Riksadvokaten har omgjort henleggelsen, skriver VG.

– Vi skal gjøre ytterligere undersøkelser for å foreta en fornyet vurdering om det skal iverksettes etterforskning eller ikke, sier Spesialenheten-sjef Terje Nybøe.

22 år gamle Oliver Ravn Rønning ble drept i en leilighet i Porsgrunn søndag 26. november. Kjæresten, en 18 år gammel kvinne, er siktet for drapet. Politiet mener hun slo 22-åringen i hodet med et balltre. 18-åringen har innrømmet at hun slo med balltreet, men erkjenner ikke straffskyld for drap.

Mannens familie mente politiet kunne ha avverget drapet fordi 22-åringen ba om hjelp tidligere samme kveld, da han havnet på legevakta. Politiet unnlot å gjøre noe fordi ingen av de to trengte legebehandling, har Sørøst politidistrikt tidligere opplyst til VG.

Spesialenhetens undersøkelser ble henlagt i februar med begrunnelse om at «det ikke er tilstrekkelige opplysninger i saken som sannsynliggjør det forhold at politiet har begått en straffbar tjenestehandling».

Powered by Labrador CMS