NYE AVHØR: Politiets sikkerhetstjeneste ber om fornyet fengsling av de IS-siktede søstrene som sitter i varetekt etter at de vendte tilbake til Norge fra Syria.

PST: Avhør av IS-søstre inn i ny fase

Avhørene av de IS-siktede søstrene skal inn i en ny fase der de blir konfrontert med egne uttalelser og politiets beviser. Derfor vil PST holde dem fengslet.

Publisert

Politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen ber torsdag om at de to søstrene skal fengsles i fire nye uker med restriksjoner. Forsvarerne deres ber om løslatelse.

Michelsen sier politiet mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse.

I startfasen

– Dette er en pågående prosess og en etterforskning som er i startfasen. VI er ikke i mål med de arbeidsoppgavene vi har, blant annet avhør av vitner, sier Michelsen til NTB.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke vitner det er. Men i forrige fengslingskjennelse ble det vist til behov for å avhøre folk som er blitt nevnt i avhørene av søstrene.

– Begge siktede har avgitt en ganske lang innledende fri forklaring. Nå går vi inn i neste fase av avhørene der vi skal stille de mer oppfølgende spørsmålene og be dem presisere ting de har sagt og etter hvert legge fram våre bevis, sier Michelsen.

Powered by Labrador CMS