PÅ BESØK: Justiskomiteen på Magnormoen mandag.

Justiskomiteen besøkte svenskegrensa

Mandag orienterte politistasjonssjefen i Kongsvinger om status etter snart ett år med drift av den midlertidige politistasjonen i Innlandet politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge lokalavisen Glåmdalen fikk politikerne i justiskomiteen et innblikk i driften av den midlertidige politistasjonen av politistasjonssjef Gjermund Thoresen, visepolitimester Bjarte Espe og Arne Hammersmark fra Innlandet politidistrikt mandag denne uken.

I februar ble den norske reguleringsplanen for den planlagte grensepolitistasjonen på Magnormoen i Innlandet godkjent.

Men den midlertidige politistasjonen har allerede vært i bruk i snart ett år.

Allerede i 2021 anbefalte Politidirektoratet en felles norsk-svensk politistasjon i en rapport til Justis- og beredskapsdepartementet.

Målet med den permanente politistasjonen er å avdekke og forhindre organisert grensekriminalitet.

Noe det lokale politiet mener politistasjonen allerede har bidratt til.

Kritiserte politibudsjettet

Politiet har pekt på grove narkotikasaker og kampen mot utenlandske bander som to satsningsområder i startfasen.

– Blant annet vet vi at én av oppklaringene herfra førte med seg at viktig informasjon kunne brukes videre av svensk politi i etterforskningen av en drapssak i Sverige, sa politistasjonssjefen til lokalavisa Glåmdalen.

ØNSKER MER PENGER: Stortingspolitiker Tor Andre Johnsen fra Fremskrittspartiet mener kuttene i Innlandet politidistrikt fører til usikkerhet.

Visepolitimester Bjarte Espe satte pris på at stortingspolitikerne – som til slutt skal vedta hvor mye ressurser og penger den nye politistasjonen skal få – setter seg inn i den operative politiinnsatsen.

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) benyttet anledningen til å kritisere budsjettsituasjonen i Innlandet politidistrikt, som som mange andre i politi-Norge nå må snu hver krone.

– Den store usikkerheten som er oppstått fordi Innlandet politidistrikt må kutte 62 millioner kroner på 2023-budsjettet, er særdeles uheldig. Det hjelper ikke å komme med signaler om at det kommer ekstra ressurser i revidert budsjett til sommeren, fordi må nødvendigvis forholde seg til de varslede nedskjæringene – og kutte i driften allerede nå, sa han til avisa.

Powered by Labrador CMS