Erik Sandsmark Idsøe, tidligere statssekretær for justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).
Erik Sandsmark Idsøe, tidligere statssekretær for justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Idsøe ferdig som statssekretær

Erik Sandsmark Idsøe har fått avskjed i nåde som statssekretær for justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Publisert

Endringen trådte i kraft umiddelbart etter statsråd fredag 11. november.

Idsøe som har vært statssekretær for justis- og beredskapsministeren siden 22. oktober 2021, etter å ha startet som politisk rådgiver for Mehl åtte dager før det igjen.

Han har tidligere vært politisk rådgiver for både Jenny Klinge og Jan Bøhler, i tillegg til å ha jobbet i Justis- og beredskapsdepartementet.

Mehls nye statssekretær er Geir Indrefjord, som kommer fra stillingen som politisk rådgiver i Senterpartiets stortingsgruppe. Indrefjord er utdannet siviløkonom og lege, og har også vært statssekretær for finansminister Trygve Vedum.

Endringen kom halvannen uke etter at justis- og beredskapsminister Mehl havnet i hardt vær etter at det ble kjent at hun skal ha bedt Politidirektoratet utrede et bemanningskutt på 20 prosent i politiet i byene.

– Slik dialog pågår gjennom hele året og er en helt normal prosess før eventuelle beslutninger tas. Som en del av dette er det blant annet stilt spørsmål for å kartlegge budsjettmessig handlingsrom og konsekvenser av forskjellige prioriteringer for neste år, sa daværende statssekretær Idsøe til VG.

Powered by Labrador CMS