Justisminister Jøran Kallmyr.

Kallmyr: - Stortingsmeldingen utsatt til over jul

Stortingsmeldingen om politiet skulle i utgangspunktet kommet i sommer.

Publisert

Justisdepartementet varslet i utgangspunktet at stortingsmeldingen om politiet skulle legges frem i sommer. Deretter ble den utsatt til september-oktober. Nå opplyser justisminister Jøran Kallmyr (Frp) at meldingen er utsatt til etter jul. 

- Selvfølgelig er det litt kjedelig at meldingen blir utsatt til over jul, men det er for meg ingen dramatikk i dette, sier Kallmyr til NTB

Korrekt bilde

Stortingsmeldingen vil blant annet se på hvordan man kan få flere politifolk ut i gatene, og hvordan man kan bli kvitt tidstyver. 

- 2019 er et år hvor det har skjedd mye i norsk politi. Litt av formålet med meldingen er å gi Stortinget en god situasjonsbeskrivelse av nåsituasjonen i politiet. Det har vært utfordrende, da det har skjedd mye utvikling den siste tiden, sier Kallmyr. 

Han legger til at det viktigste med meldingen er at kvaliteten blir høy, og at Stortinget får et korrekt bilde av situasjonen. 

Venter på svar

Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.

Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund, påpeker at justisministeren gjentatte ganger har vist til at det kommer en stortingsmelding, når spørsmål om blant annet politireformen har blitt stilt. 

- I debatter som er viktige for norsk politi har statsråden ved flere tilfeller henvist til at dette vil man få svar på i stortingsmeldingen. Dette er viktige saker for både befolkningen og ansatte i norsk politi, og vi er opptatt av at disse svarene skal komme fram, sier Bolstad, til Politiforum. 

Nå venter han på stortingsmeldingen, for å få svar på mange av spørsmålene som har blitt stilt om fremtiden til norsk politi. 

- Vi har hatt diskusjoner rundt målet om to politifolk per tusen innbyggere, kapasiteten, beredskapen, etterforskning, digitalisering, budsjett og mye av det som ligger i nærpolitireformen. Så vi imøteser virkelig at stortingsmeldingen kommer, legger han til. 

LES OGSÅ: Hva er konsekvensene av politireformen?

Powered by Labrador CMS