HÅP FOR DE UTEN IP-GODKJENNING: - Når bestillingen er å ansette 300-400 polititjenestemenn, må man også finne løsninger på dette, sier forhandlingssjef Roar Fosse i Politiet Fellesforbund.

Nærmer seg plan for hvordan de nye ansettelsene skal gjennomføres

- Vi jobber også med å ta høyde for at en del kan ha utløpt IP-godkjenning, sier forhandlingssjef Roar Fosse i Politiets Fellesforbund.

Publisert

Justisminister Monica Mæland ba Politidirektoratet (POD) tidligere denne uken om å ansette opp mot 400 politifolk, for å bistå i situasjonen med koronaviruset.

Disse ansettes i utgangspunktet i en periode på seks måneder.

- Det som kan sies er at det foreligger en intensjon om at modellen for ansettelse av de midlertidige stillingene vil bli besluttet onsdag i neste uke. Det er ikke tatt endelig beslutning om hvilken dato utlysningene blir offentliggjort, men det vil forhåpentligvis skje raskt etter at modellen er besluttet, sier forhandlingssjef Roar Fosse i Politiets Fellesforbund (PF).

Ukjent hvor

Han har tilbrakt deler av dagen i møter med Politidirektoratet (POD) og politidistriktene.

- Nå diskuteres det tilsettingsformer og utlysningstekster for stillingene. Vi er i god dialog med POD i forhold til å få etablert effektive prosesser. Dette er drøftingsprosesser som må foregå i forkant. Så kommer det ut en utlysningstekst. Det er POD som beslutter, og vårt ansvar er ivareta medlemmene våre, sier Fosse.

Det er først når stillingene blir utlyst at det blir kjent hvor i landet den ekstra politibemanningen trengs, og hvordan fordelingen blir.

LES OGSÅ:- Vi melder oss til tjeneste

Håp for de uten IP-godkjenning

- Hvordan blir ansettelsesprosessen?

- Dette blir midlertidige stilinger, det vil si at det ikke skal innom ansettelsesrådene. Så det blir en forenklet og forhåpentligvis effektiv ansettelsesprosess på disse stillingene, fortsetter Fosse.

- Flere politiutdannende frykter at de ikke kan søke på stillingene, fordi IP-godkjenningen har utløpt. Hva kan du si om det?

- Vi jobber også med å ta høyde for at en del kan ha utløpt IP-godkjenning. Det er ikke slik at det løper flust med ferdigutdannet politipersonell med gyldig IP-godkjenning rundt i samfunnet vårt, uten å være ansatt i politiet. Når bestillingen er å ansette 300-400 polititjenestemenn, må man også finne løsninger på dette, avslutter han.

Powered by Labrador CMS