Denne illustrasjonen ble brukt i forbindelse med Politiforums reportasje i juli.
Denne illustrasjonen ble brukt i forbindelse med Politiforums reportasje i juli.

Trekker søksmål mot politi­folk i «hundesaken»

Politifolk slipper møte i tingretten.

Publisert Sist oppdatert

I sommer fortalte Politiforum at to politifolk måtte møte i retten, etter at de var blitt saksøkt av en hundeeier. De to politimennene hadde skutt to hunder de opplevde som farlige under et oppdrag i 2013.

Politimennene ble frikjent av Spesialenheten, men opplevde å få navnet sitt offentliggjort, å få trusler på nett og å måtte forberede seg på å møte i retten, etter at hundeeieren gikk til privat søksmål.

Nå er saken, som skulle starte i tingretten i oktober, trukket. Det bekrefter hundeeier Ronny Solheims advokat Trond Sivertsvik.

– Jeg sendte et prosesskriv om dette til tingretten i går. Hundeeieren eier gård og er utsatt for tørke og høye fôrpriser, som alle andre som driver gård. Samtidig har staten ubegrensa med midler. Det betyr at om han skulle vinne fram i tingretten, så er risikoen stor for at staten tar anker videre stor. Da snakker man fort en utgift for ham på trekvart millioner kroner, og han kan ikke ta den risikoen nå. Han må prioritere situasjonen på gården og å få drevet den, sier Sivertsvik.

Hundeeier Ronny Solheim vil ikke uttale seg til Politiforum om saken, men på nettsiden sin skriver også han at det er økonomiske årsaker til at saken ikke blir noe av.

– Jeg kan bruke retten til å tvinge disse (politifolkene, journ.anm.) til å punge ut noen kroner med å bruke masse penger og energi. Hva utfallet blir er umulig å si. Rettsystemet er en lek med hvem som har den beste advokaten og penger nok til å anke i årevis. Vi som har hund har vel mistet det meste av respekten og tillit til rettsystemet med dommer som Bob saken. Alle vi vet jo at den bare er tull og tøys, og vi hyller helten som reddet Bob, som nå skal dømmes for dette. Jeg har derfor tatt den avgjørelsen at jeg IKKE skal gjennomføre rettsaken. Vurderingen er av ren økonomisk årsak.

Han skriver også at han anbefaler folk om å ikke hetse politifolkene som var involvert. Politifolkene har tidligere opplevd netthets og trusler etter hendelsen.

En av politifolkene sier til dette til Politiforum:

– Man kan bare spekulere i hva hensikten har vært med dette sirkuset.

Lokallagsleder i Politiets Fellesforbund i Innlandet, Reidun Martinsen, sier hun er glad det ikke blir noen rettssak.

– Jeg synes det er bra at saken trekkes. Jeg mener ikke den burde vært reist i det hele tatt, sett hen til at politimennene utførte en tjenestehandling som politi. De bør ikke stilles til ansvar for noe de har blitt frikjent for å ha gjort i tjenesten, sier Reidun Martinsen.