Er Volvo V90 neste generasjon hundebil i politiet?

Den aller første uniformerte utgaven av Volvo V90 Cross Country kan sees på veien.

Publisert

Da politiet signerte avtalen om Volvo XC70 som ny hundebil for to år siden, ble det samtidig kjent at bilen skulle ut av produksjon om ikke all for lang tid. Den svenske leverandøren belaget seg derfor på å produsere opp et antall XC70 for norsk politi, men så også for seg at nye Volvo V90 CC kunne bli arvtakeren for politiets firbeinte og deres eiere.

Denne uken dukket plutselig en Volvo V90 CC, i norsk politiuniformering, opp på veiene. Dette er den aller første utgaven av V90 i norsk uniform.

Etter det Politiforum erfarer er det ikke en ferdig hundebil, men en prototyp som er ute for testing og som skal benyttes under sykkel-VM i Bergen. Der vil flere tusen tilskuere langs løypene kunne se det ferske råskinnet på veien.

Fikk bare tak i 26 XC70

Det er ikke mer enn litt over et år siden den første XC70 ble klar for hundepatruljene i Bergen. Politiforum kunne også fortelle at politiet maksimalt kunne få tak i 26 eksemplarer av XC70, og V90 ble løftet fram som en mulig erstatter.

Etter at observante lesere denne uka oppdaget en den uniformerte V90-en på veien for første gang, virker det mer sannsynlig enn noensinne.

I går kveld dukket også det første bildet av bilen opp på en Instagram-konto:

Er du ekstra interessert i Volvo V90? Se svensk testkjøring av bilen:

Powered by Labrador CMS