Nina Skarpenes har vært rektor ved Politihøgskolen siden 2014.
Nina Skarpenes har vært rektor ved Politihøgskolen siden 2014.

Fortsetter som rektor på Politihøgskolen

Nina Skarpenes ble beskikket som rektor i seks nye år i statsråd i dag.

Publisert Sist oppdatert

Skarpenes har vært en del av toppledelsen ved PHS siden 2008. Først som assisterende rektor og fra 2014 som rektor - en jobb hun fikk fast som et seksårig åremål i 2017.

Åremålet blir nå fornyet fram til 2029.

– Jeg er svært glad for at jeg får fortsette som rektor ved Politihøgskolen. Jeg ser frem til å fortsatt lede en organisasjon med svært kompetente medarbeidere, med et betydningsfullt samfunnsoppdrag der vi spiller en viktig rolle for å opprettholde høy tillit til politiet, sier Skarpenes i en pressemelding på Politiet.no.

Fornøyd politidirektør

Politidirektør Benedicte Bjørnland er glad for at Skarpenes vil fortsette som rektor.

– Skarpenes har en lang og bred erfaring fra utdanningssektoren og kjenner politietaten godt. Hun har ledet PHS på en stødig og god måte – hvor særlig pandemiperioden var utfordrende med tanke på å kunne tilby og gjennomføre et tilfredsstillende utdanningsløp. Skarpens bidrar også på en reflektert og kunnskapsbasert måte inn i den nasjonale ledergruppen, sier politidirektøren i pressemeldingen.

Fire søkere

Søknadsfristen til stillingen som PHS-rektor gikk ut i mars, og det var totalt fire søkere til stillingen, hvorav en mannlig søker var unntatt offentlighet.

De øvrige søkerne var:

  • Andreas Thon (45), Verkstedbetjent
  • Nina Skarpenes (59), Rektor
  • Sashidharan Komandur (44) Forskningsleder (Spill og XR prosjekter)
Powered by Labrador CMS